• El plaer de llegir

  Des de ben petita  em vaig iniciar a la lectura a través de contes que els pares et llegien,però de mica en mica em vaig anar introduint a aquest món.

  No va ser fins que vaig arribar a l’institut,en el qual ens feien lectures obligatòries pel que fa a les assignatures de castellà i català. Hi havia llibres que els vaig trobar molt interessants i que explicaven històries que et captivaven i que feia que cada cop m’agradés més llegir.

  D’altra banda, també trobava llibres avorrits que em van costar molt de llegir. Tot i axí,la lectura és molt subjectiva i depén de les preferències de cadascú.

  En acabar,vull dir que la lectura és una bona manera d’aprendre i d’agafar experiències que t’acompanyen a la vida i que t’enriqueix molt.

  Article complet

 • ON ANEM DE VACANCES? A MENORCA!!!

  De llocs interessants n’hi ha moltíssims per visitar i cada indret té el seu encant.
  Els viatges es poden realitzar amb parella, família, amics, sols… i crec que és important escollir un viatge que resulti agradable i memorable per totes les persones que el fan.
  Per això, a principis de l’any passat vam haver de decidir quines vacances faríem aquell estiu; vam optar per anar a Menorca ja que és un destí que ens oferia tot el que desitjàvem: sol, platges, oci, tranquil·litat, turisme….

  Menorca és l’illa més oriental de les Balears. Per arribar-hi pots optar  d’anar amb vaixell i emportar-te el teu propi cotxe o amb avió i llogar un cotxe en l’aeroport de Menorca que et permetrà visitar tota l’illa.
  Menorca té una costa de gran bellesa, es pot distingir la zona nord de la sud , destaca les platges i cales de la zona sud per les seves aigües cristal·lines i la  sorra blanca i fina i les del nord per les aigües més fredes, de sorra més gruixuda.
  Hi podem trobar des de platges en zones urbanes proveïdes de tota mena de serveis, passant per platges verges ubicades en àrees naturals i amb pocs serveis per als usuaris, fins a diferents cales i zones de bany ideals per gaudir de les aigües transparents i cristal·lines de Menorca.
  Us recomano que les cales més conegudes i visitades com Cala Turqueta, Cala Macarelleta i/o Macarella no les visiteu en la temporada alta ja que gairebé no tindreu lloc per estirar la tovallola.
  El port de Maó és el més conegut i el lloc més espectacular de l’illa. Tot i que també hi ha el port de Ciutadella, el de Fornells, el d’Addaia… i cadascun d’ells mereix ser conegut.
  Visitant Ciutadella podreu trobar gran diversitat d’activitats a l’abast de qualsevol gust, des de balls folklòrics, fires, itineraris, festes, demostracions, teatre o cinema al carrer… i sens dubte, el nucli antic de Ciutadella és una de les visites imprescindibles de Menorca.
  Per acabar, a part dels indrets i coses per veure a Menorca, no ens hem d’oblidar de fer tot allò que ens agrada quan anem a un lloc: conèixer la seva gastronomia, els  pobles, l’artesania, els costums…

  Us recomano que visiteu Menorca, nosaltres aquest any repetirem!
                                                                                            Natàlia Carrillo                                                                                            Menorca-Mar

  Article complet

 • C2/dj. 22a sessió

  Què és per a vosaltres la lectura?  quina és la vostra experiència, sou bons lectors?, què us aporta? per què?

  Les respostes a aquestes preguntes us han conduït a fer escrits reflexius, a voltes amb una mirada al passat, d’altres  més cap al futur; alguns com a docents, d’altres com a alumnes, o “simplement” com a lectors, però tots molt interessants. Si voleu compartir  les vostres reflexions,  podeu fer-ho en  aquest blog, a l’apartat “Som el que llegim”.  Gràcies!

  Avui heu hagut de posar-vos en el paper de promotors turístics: cal donar a conèixer la comarca del Maresme.  Ens hem adonat com és una comarca molt rica en gastronomia,  amb molts trets característics i amb una  història i cultura increïble. Ara,  cal que redacteu un escrit per a una revists d’oci i viatge en què difoneu la comarca i incentiveu la visita de turistes.

  Avui, diada de Sant Jordi, hem donat el tret de sortida al 3r. concurs de microrelats a Twitter del CNL del Maresme.    El tema és “Gust de Maresme”  #gustmaresme.

  Podeu consultar a  Bases concurs Twitter.

  El proper dia, a partir dels textos que ara heu de fer de promoció de la comarca,  escriurem tuits o piulades, com més us agradi.

   

  Article complet

 • El caçador d’estels, Kkaled Hosseini

  caçador d'estelsUna història commovedora que parla dels grans temes de la literatura universal: la supervivència, l’honor, la traïció, la culpa i l’amor.

   Amir i Hassan són dos nens que viuen a Kabul, Afganistan. Amir és el fill d’una família acomodada i Hassan el fill d’un dels servents. S’han criat junts i són molt amics, però les seves vides estan unides per circumstàncies que van més enllà de l’amistat. No ho saben, però el seu passat i el seu destí formen part d’una mateixa història. Aquest passat condicionarà la seva existència i la relació que mantenen i crearà un conflicte que marcarà les seves vides.

   La història s’emmarca al Kabul dels anys setanta, en un moment en què Afganistan pateix una situació convulsa, enmig d’una guerra. Els afganesos veuen com el seu esplendorós país cau en decadència i la seva població viu cada vegada més empobrida.

   Amir deixa Afganistan i les seves vides se separen, però la força del passat i la voluntat d’esmenar els errors comesos l’enfronten al retorn molts anys després. La tornada suposarà un retrobament amb ell mateix i amb tot allò del què va fugir.

   Perquè sovint les circumstàncies vitals no ens deixen escollir, i perquè no sempre sabem expressar l’amor que sentim envers les persones importants que han marcat les nostres vides. El caçador d’estels és una història sobre la condició humana, sobre les misèries i els prodigis que som capaços de protagonitzar.

   Mariona Pujol

  Article complet

 • C2/dt. 24a sessió

  Què és per a vosaltres la lectura?  quina és la vostra experiència, sou bons lectors?, què us aporta? per què?

  Les respostes a aquestes preguntes us han conduït a fer escrits reflexius, a voltes amb una mirada al passat, d’altres  més cap al futur; alguns com a docents, d’altres com a alumnes, o “simplement” com a lectors, però tots molt interessants. Si voleu compartir  les vostres reflexions,  podeu fer-ho en  aquest blog, a l’apartat “Som el que llegim”.  Gràcies!

  Després de fer exercicis de pronoms febles,  heu hagut de posar-vos en el paper de promotors turístics: cal donar a conèixer la comarca del Maresme.  Ens hem adonat com és una comarca molt rica en gastronomia,  amb molts trets característics i amb una  història i cultura increïble. Ara,  cal que feu el vostre escrit.

  Demà, dia de Sant Jordi, és el tret de sortida al 3r. concurs de microrelats a Twitter del CNL del Maresme.    El tema és “Gust de Maresme”  #gustmaresme.  Podeu consultar a  Bases concurs Twitter

  Bona diada de Sant Jordi!

   

  Article complet

Històric


Categories
Entrades recents


Blogroll


Enllaços d'interès per a l'aprenentatge


Rebost d'activitats


Recursos TIC


Segueix el CNL a


Webs d'interès


Paraules clau