• C2/dj. 15a sessió

  discurs Repassem els connectors i l’ús dels pronoms relatius, imprescindibles per redactar un text ben cohesionat.

  Després d’escoltar el discurs inaugural de Miquel Calçada dels actes del Tricentenari, heu hagut de fer de periodistes i redactar una notícia per informar els lectors  del vostre diari  en què consistirà la commemoració del 1714. Ha estat un exercici d’escoltar per escriure.

  I ara que ja teniu un discurs com a model,  heu de començar a fer el guió per al vostre discurs per inaugurar la jornades que farà la Fundació Paco Candel.   Cal que  tingueu en compte el registre i la formalitat adequada al context.  Consulteu Tractes protocol·laris

  Repasseu l’ortografia de B/V, H i L·L a Itineraris_consonantisme o al dossier ortografia.  El proper dia en farem exercicis.

   

   

  Article complet

 • C2/dt. 17 a sessió

  L’Olga ens ha mostrat l’obra de Banksy, un artista de carrer conegut arreu del món.  Els seus grafits provocadors no deixen indiferent ningú.

  banksy    Us agrada?, què en penseu vosaltres d’aquest tipus d’art?, i dels grafits?

  Redacteu un article  per exposar amb arguments, a favor i/o en contra la vostra opinió.  Abans, però, de posar-vos a escriure, cal que us feu un guió amb els punts que voleu tractar, per tal de tenir ben presents  les idees que heu de desenvolupar al llarg del text.

  Repasseu l’ortografia de les consonants B/V, H  i L·L a itineraris_consonantisme o al dossier ortografia.  El proper dia en farem algun exercici.

  La segona part de la classe l’hem dedicat a enllestir el discurs de presentació de les jornades de la Fundació Paco Candel.

  Cal dir que heu fet 3 discursos molt bons!

  En actes formals i protocol·laris cal utilitzar Tractes protocol·laris.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Article complet

 • C2/dj. 14 sessió

  Avui hem repassat el vocalisme àton, cal que repasseu, sobretot els casos més dubtosos perquè difereixen respecte el castellà. Podeu fer exercicis dels itineraris aprenentatge_vocalisme

  També hem vist els usos del guionet i la formació de paraules compostes itineraris_compostos.  Podeu ampliar a  guions

   

  Article complet

 • C2/dt. 16a sessió

  La  Mariona  ha avançat en el relat, l’Eva ens ha fet adonar de com n’és d’important fer exercicis de reanimació cardiovascular i la Gemma ens ha mostrat com les matemàtiques són presents a la vida quotidiana i que hi ha moltes frases fetes en català que contenen expressions numèroiques.   en aquests enllaços, podeu trobar recull de frases fetes i   Diccionari de sinònims de frases fetes

   A  continuació,  hem repassat la  formació mots compostos i  quines paraules s’escriuen amb guionet.  Podeu completar Ús guionet IEC

  Heu començat a preparar el guió per fer el discurs d’inauguració, com a president/a de la Fundació  Paco Candel, de la Trobada d’Estudis.

  Article complet

 • “El relat de Gunter Psarris”, d’Albert Salvadó

  gunter

  En Josep acaba de llegir aquest llibre d’Albert Salvadó i ens el recomana.

  En una cabanya enmig dels Pirineus, tres homes troben el cadàver d’un pastor, la fotografia d’un oficial nazi i un manuscrit. Així comença una novel·la ambientada als anys del nazisme, en la qual l’autor ens relata la vida d’un alemany, fill d’immigrants, que duu una vida normal fins que la desgràcia s’hi acarnissa. És aleshores quan, d’una forma crua i sense pal·liatius, compartim el seu patiment al camp de concentració més famós dels que  hi va haver durant el domini nazi: Mauthausen. La imaginació de l’ésser humà no té límit quan es tracta d’infringir dolor als altres.

  L’alliberament del camp de concentració de Mauthausen es va produir el 5 de maig de 1945 per les tropes dels EUA, aviat en farà 70 anys, doncs. Tant de bo aquesta proximitat ens fes pensar en què no hi ha races, ni colors, ni creences, ni religions, ni ideologies, ni cultures, que estiguin per damunt de l’ésser humà, per tal de no repetir mai una barbàrie semblant.

   

  Article complet

Històric


Categories
Entrades recents


Blogroll


Enllaços d'interès per a l'aprenentatge


Recursos TIC


Segueix el CNL a


Webs d'interès


Paraules clau