• La Generalitat comença a aplicar la nova normativa lingüística de l’IEC

  presentacio

  L’Administració de la Generalitat de Catalunya ha començat a aplicar la nova normativa lingüística establerta per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) amb la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana i l’Ortografia catalana el passat 23 de novembre.

  La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, en exercici de les competències transversals en matèria de Política Lingüística que té el Departament de Cultura, ha adreçat un comunicat als departaments de la Generalitat i a altres organismes que en depenen, per informar-los sobre els canvis en la normativa i sobre la necessitat de començar a aplicar aquests nous criteris en la redacció de textos, la documentació, i les publicacions que es facin en qualsevol format.

  Article complet

 • El Club de lectura intermedi de Nou Barris es consolida

  Dilluns passat va tenir lloc la sessió de gener del Club de lectura intermedi que la delegació condueix a la Biblioteca de Nou Barris. Des que el club va començar a l’octubre passat, ha anant fidelitzant un grup d’assistents que tenen l’oportunitat de comentar i conversar sobre les lectures pautades per a cada sessió.
  El Club de lectura intermedi de Nou Barris es consolidaParticipants del club de lectura de la Biblioteca de Nou Barris. En aquest mes de gener el llibre proposat era La Mennulara, de Simonetta Agnello Hornby, una siciliana nascuda el 1945, pertanyent a la petita aristocràcia de Palerm, que avui viu i treballa com a advocada al Regne Unit. L’obra ha estat traduïda a 19 idiomes i guardonada amb diversos premis.

  La Mennulara és el retrat d’una dona humil que arriba a convertir-se en una figura poderosa en un univers rural força opressiu. Es tracta d’una novel·la coral: Mennulara, la protagonista, mor i es construeix l’obra a partir d’una sèrie de punts de vista, que són les fílies i les fòbies expressades pels seus veïns.

  La història es desenvolupa a Sicília en els anys 60 del segle XX. És una història de ficció, però evoca paisatges, ambients i situacions que reflecteixen el context de la Sicília d’aquell moment. És la crònica d’una Itàlia rural on es barregen tradició i prejudicis, presentada amb una lleu trama policíaca.

  La pròxima sessió del Club de lectura intermedi de Nou Barris serà dilluns 13 de febrer i s’hi comentarà L’Emperador, de Jordi Coca.

  Enllaços relacionats

   

  Article complet

 • Cursos especíalitzats de català del primer trimestre 2017

  Des de l’any 2013, el CNL de Barcelona organitza cursos complementaris i especialitzats de català amb inscripció continuada durant tot l’any. A continuació detallem l’oferta d’aquest tipus de cursos disponible per al primer trimestre del 2017.

  Cursos especíalitzats de català del primer trimestre 2017

  El CNL de Barcelona ofereix els següents tipus de cursos de català especialitzats: expressió oral, expressió escrita, aspectes gramaticals, llengua i cultura, i cursos per a sectors professionals.

  Cursos complementaris i

  especialitzats gener-març 2017

  Article complet

 • El CNL de Barcelona torna al DAU per promocionar el joc en català

  El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va participar al 5è Festival del joc DAU Barcelona que es va celebrar el cap de setmana del 17 i 18 de desembre al recinte de la Fabra i Coats de Sant Andreu.
  El CNL de Barcelona torna al DAU per promocionar el joc en catalàMolts visitants al festival es van aturar a l’estand del CNL de Barcelona.

  Més d’un miler de persones van participar al sorteig de jocs en català organitzat pel CNL de Barcelona.

  Ja és el cinquè any que se celebra a Barcelona el Festival del joc DAU i el CNL de Barcelona, com en la resta d’edicions, hi ha tornat a ser present. El dissabte 17 i el diumenge 18 de desembre milers de visitants, tant grans com petits, van recórrer el recinte de la Fabra i Coats per passar-ho d’allò més bé participant en les diverses activitats d’aquesta gran festa al voltant del joc.

  Aquest any, el CNL de Barcelona hi va tornar a tenir un estand propi per informar de la campanya I tu, jugues en català? que té com a objectiu promocionar els jocs i les joguines en català i fomentar-ne l’ús. També va ser present el joc Aliments viatgers a l’estand del Centre convidant el públic a jugar en català.

  Durant els dos dies del festival, el CNL de Barcelona va organitzar quatre sortejos de jocs per difondre l’app Jocs en català, en els quals van participar un total de 1.140 persones.

  A més, també es va informar els visitants de la possibilitat de participar fins al 21 de desembre en el concurs fotogràfic a les xarxes I tu, jugues en català?. Per fer-ho només cal penjar a Instagram, Facebook o Twitter. una fotografia del joc o de la joguina preferits amb l’etiqueta #itujuguesencatalà. Les tres millors fotos obtindran, cadascuna, tres premis cedits per Tarragona Turisme, XANASCAT, Dagoll Dagom Scaramouche, Abacus i Devir.

  D’altra banda, la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona, ubicada en un dels edificis de la Fabra i Coats, va organitzar una edició especial del concurs “Si l’encertes, l’endevines“, amb la col·laboració de l’Escola Llotja i l’Eix Comercial de Sant Andreu. L’objectiu d’aquesta activitat va ser donar a conèixer la delegació i les activitats que organitza per a la població en general, així com promoure les frases fetes i animar la gent a participar en la segona edició del concurs que es farà el mes d’abril. A més, a la delegació s’hi va estar celebrant durant els dos dies de festival el 7è Campionat Mundial de l’Scrabble en català. La participació fou un èxit i l’equipament va ser molt ben valorat pels participants.
  Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

  Enllaços relacionats

   

  Article complet

 • Connecta’t al català!

  vine

   

   

   

   

   

   

  Save

  Article complet

 • Concurs #itujuguesencatalà

  cartell_concurs_nou

  Article complet

 • El CNL de Barcelona portarà la campanya ‘I tu, jugues en català’ a Dau Barcelona 2016

  Fabra i Coats, c. Sant Adrià, 20
  Barcelona
  Des del dissabte, 17 de desembre de 2016 a les 10:00 fins al diumenge, 18 de desembre de 2016
  Per cinquè any consecutiu, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona tindrà un estand a Dau Barcelona 5è Festival del Joc amb la campanya I tu, jugues en català? que, des del 2012, fer visibles els jocs i joguines en català i fomentar-ne l’ús.

  La principal novetat d’aquest any és el concurs fotogràfic I tu, jugues en català? que es farà de l’1 al 21 de desembre a través d’Instagram, Facebook i Twitter. Per participar-hi només cal penjar fotografies del joc o de la joguina preferits amb l’etiqueta #itujuguesencatalà. Les tres millors fotos obtindran, cadascuna, tres premis (podeu consultar el web del concurs a l’adreça www.cpnl.cat/itujugues) cedits per Tarragona Turisme, XANASCAT, Dagoll Dagom Scaramouche, Abacus i Devir.

  Sortejos de jocs en catalàEl CNL de Barcelona portarà la campanya 'I tu, jugues en català' a Dau Barcelona 2016

  El CNL de Barcelona farà quatre sortejos de jocs en català, a les 13 i a les 19 h tan dissabte com diumenge, entre totes aquelles persones que dipositin la butlleta de l’app Jocs en català a l’urna que hi haurà a l’estand.

  D’altra banda, la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona ha organitzat una edició especial del concurs “Si l’encertes, l’endevines“, amb la col·laboració de l’Escola Llotja i l’Eix Comercial de Sant Andreu, que se celebrarà també al  Dau Barcelona. L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer la delegació i les activitats que aquesta organitza per a la població en general, així com promoure les frases fetes i animar a la gent a participar en la segona edició del concurs que es farà el mes d’abril.

  Fabra i Coats

  Enllaços relacionats

   

  Article complet

 • Presentació de la nova edició de la Guia Pràctica per a l’Agent Antirumors

  dijous 15 de desembre, de 18 a 20h, a la Biblioteca de Nou Barris

  L’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia: http://bit.ly/PRESENTACIÓGUIANTIRUMORS

  cartell-presentacio-15122016

  Save

  Article complet

 • Matrícula oberta als cursos de català de gener 2017

  La inscripció als cursos de català del CNL de Barcelona que començaran a partir de gener de 2017 ja és oberta per a totes les persones que s’hi vulguin matricular, ja que és continuada durant tot l’any.
  Matrícula oberta als cursos de català de gener 2017 El CNL de Barcelona ofereix cursos de tots els nivells de català i en diverses modalitats als quals les persones interessades es poden inscriure de manera continuada durant tot l’any. La inscripció és oberta fins a la tercera sessió del curs i fins a exhaurir les places.

  Horaris de matrícula

  De 9.00 a 13.00 h de dilluns a divendres i, a la tarda de dilluns, de 16.00 a 20.00 a la delegació de Nou Barris. Consulteu els horaris de les altres delegacions de districte .

  Busca el curs de català que més s’adapti a les teves necessitats en el següent enllaç: cercador de cursos.
  Centre de Normalització Lingüística de Barcleona

  Enllaços relacionats

   

  Article complet

 • El concurs Les llengües de la meva vida rep més de 200 treballs

  La participació al concurs Les llengües de la meva vida, organitzat pel CNL de Barcelona, ha estat tot un èxit, ja que s’hi han presentat 213 autobiografies lingüístiques, 173 en la modalitat individual i 40 en la col·lectiva, en diferents formats: audiovisual, escrit i fotogràfic.
  El concurs Les llengües de la meva vida rep més de 200 treballs

  Alumnes de tots els nivells dels cursos de català han elaborat la seva biografia lingüistica, ja sigui de manera individual (173) o bé col·lectiva (40) amb el grup classe.

  El passat 28 de novembre, es va tancar el termini per participar en el concurs Les llengües de la meva vida, convocat pel CNL de Barcelona entre l’alumnat dels cursos de català i els participants del programa Voluntariat per la llengua a la ciutat. Finalment, s’han presentat 213 autobiografies lingüístiques (174 textos, 38 vídeos i 1 treball fotogràfic), per a les quals ara comença el període de valoració.

  En primer lloc, el CNL de Barcelona farà una selecció i classificació de les obres presentades per facilitar la tasca del jurat. Tot seguit, els treballs seleccionats passaran al jurat que està format per una representació del CNL de Barcelona (quatre persones), un representant del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona i un representant de l’àmbit de Formació i Foment del Consorci per a la Normalització Lingüística. El president del jurat tindrà vot de qualitat.

  El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic a finals de gener de 2017.

  Entrega dels premis

  El 21 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna, està prevista la celebració de l’acte d’entrega de premis del concurs.

  Els treballs premiats i els finalistes es publicaran al blog Les llengües de la meva vida del CNL de Barcelona. A criteri del jurat, també podran ser publicats al blog els treballs que rebin menció d’honor.
  Centre de Noramlització Lingüística de Barcelona

  Enllaços relacionats

   

  Article complet


Arxius


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Normalització lingüística


Nou Barris


Treball en xarxa. Amb qui col·laborem?


etiquetes