• Inscripcions als Cursos de català de setembre

  Les inscripcions per als nous alumnes que vulguin fer cursos de català al setembre començaran el 19 de juliol. Els antics alumnes ja han començat la inscripció. Hi ha una oferta molt variada de nivells de cursos, d’horaris i de modalitats (presencials, semipresencials i a distància). L’horari d’atenció al públic per formalitzar la inscripció és de 9 a 14 h.

  La delegació de Sants-Montjuïc romandrà tancada del 31 de juliol a l’1 de setembre i la delegació de les Corts del 14 de juliol al 6 de setembre, ambdós inclosos.

  Per a més informació podeu trucar al telèfon: 934 912 797.

   

  Article complet

 • A l’estiu, el Voluntariat per la Llengua (VxL) és ben viu

  L’objectiu del programa “Voluntariat per la llengua” és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real i relaxat. Aquest programa promou el voluntariat lingüístic, de manera que persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a agafar fluïdesa, perdre la vergonya i poder-lo parlar d’una manera natural.

  A l’estiu, el Voluntariat per la Llengua (VxL) és ben viu i no fa vacances. Us animem a apuntar-vos-hi!

  Article complet

 • Recorregut per veure “l’ou com balla”

  Els alumnes del curs B1 del SOC de delegació de Sants, i després els alumnes de B1 de la Marina, van fer el recorregut de l’ou com balla. Van aprofitar la festa de Corpus, la més important a l’Edat Mitjana, per situar-se a la Barcelona baixmedieval; van recórrer els carrers de la Barcelona gòtica i es van imaginar com eren i com vivien els catalans en aquell període de la història. La visita a la Catedral i als diferents edificis del recorregut els va permetre gaudir de patis i claustres engalanats i conèixer la història dels diferents edificis. També van poder visitar l’Ajuntament de  Barcelona i el bestiari històric de la ciutat.

  Article complet

 • Èxit del karaoke

  La Festa de final de curs  i el karaoke organitzats per les delegacions de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona van ser tot un èxit de públic i de participació.

  Després dels “neguits” del final de curs, unes 150 persones es van aplegar al Centre Cultural Albareda per compartir un parell d’hores disteses però amb un treball previ a les aules. Primer hi va haver un pica-pica amb begudes, i després va ser el torn de cantar i aplaudir amb els artistes. Les 10 cançons interpretades per l’alumnat i que prèviament s’havien preparat a les classes, algunes amb coreografia molt elaborada, van ser el plat fort de la tarda.

  Per fer el karaoke, com en les altres ocasions que l’hem organitzat, vam fer servir la pàgina Lyrics Training que permet subtitular qualsevol cançó penjada al Yotube. Des de la delegació considerem que aquesta activitat facilita a l’alumnat el coneixement de cantants i cançons en català de manera informal, fomenta la participació i l’interès per la llengua catalana amb un format divertit i participatiu. També és una manera de deixar un record positiu i divertit del final de curs en l’alumnat.

  Agraïm la col·laboració del Centre Cultural Albareda que ens van facilitar els espais i el suport tècnic per dur a terme l’activitat, a l’empresa Moritz  i al professorat i alumnat que es va implicar molt activament perquè el karaoke fos tot un èxit.

  Karaoke juny 2017

  Picture 1 of 16

   

  Article complet

 • Conversa amb Isabel-Clara Simó

  El dimecres 7 de juny els alumnes d’un curs d’Intermedi 2 de Sants van participar en la conversa-cafè amb Isabel-Clara Simó, organitzada per la CAL. La presentació de l’acte va anar a càrrec de dos alumnes, Mar Mosquera i Albert Vicente.

  Durant la conversa vam poder parlar una mica de tot, però sobretot  de literatura. L’escriptora amb seu estil intel·ligent, directe i  amb sentit de l’humor ens va parlar del procés creatiu.

  Per a Simó la novel·la no s’acaba fins que no arriba al lector: necessita un intèrpret. Llegir serveix per a pensar i sentir, és un procés creatiu i per això requereix un esforç. El lector n’és coautor.

  Va ser una experiència molt positiva perquè ens va fer reflexionar sobre la funció de la literatura i el nostre paper com a lectors.

  Més informació: el 3

   

  Article complet

 • El karaoke de l’alumnat, en marxa

  La Festa de final de curs de les delegacions de Sants-Montjuïc i les Corts ja està en marxa. El pròxim 19 de juny, a les 19 h, començarà la trobada amb un pica-pica al pati del Centre Cultural Albareda del Poble-sec (c. Albareda, 22). A les 20h es donarà pas al karaoke dels alumnes, que interpretaran i ballaran cançons en català per celebrar que els cursos han acabat amb bon aprofitament per a tothom. L’entrada és lliure i l’espectacle està assegurat. Durant aquests dies, s’estan assajant les cançons a les classes per estar en forma i donar el do de pit dilluns 19. Una bona manera de tancar el curs i donar la benvinguda a l’estiu, que ja pica a la porta.

  Article complet

 • Viatge a Girona

  El 24 de maig els grups de suficiència de les Corts van fer una sortida a Girona per conèixer els escenaris en què transcorre la novel·la Josafat, de Prudenci Bertrana. Els alumnes del CNL de Girona van organitzar una ruta literària per la ciutat que va finalitzar dins de la catedral, on van poder escoltar la magistral xerrada a càrrec del fill de l’actual campaner de la catedral. Va ser un dia especial, en contacte amb la cultura i en bona companyia. Un agraïment particular als alumnes i tècnics del CNL de Girona.

   

  Article complet

 • Representació del curs d’escriptura creativa de les Corts

  Els alumnes del Curs d’Escriptura Creativa de les Corts van preparar una obra de teatre basada en un relat curt d’Hermínia Mas, El dia que van abaixar els sous. Dijous 4 de maig van representar-la en una aula de l’equipament de Cristalleries Planell davant del públic assistent. la representació va ser un èxit i tant actors com espectadors van quedar molt satisfets de l’experiència teatral.

   

   

   

  Article complet

 • Homenatge a Isabel-Clara Simó

  Els alumnes dels  curs Intermedi 2 de Sants estan fent diferents activitats per treballar l’obra  de la Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017, Isabel-Clara Simó. Cada alumne ha escollit una novel·la o un recull de contes, en total han estat catorze títols diferents; aquesta varietat els ha permès conèixer una mica més l’obra de l’escriptora, més enllà del títol escollit per cadascun del alumnes.

  Aquí  teniu una mostra de la seva feina: cites literàries de les obres escollides

  Propera activitat amb l’escriptora: 7 de juny cafè-tertúlia.

  Article complet

 • Homenatge a JV Foix

  Ahir, dia 1 de juny amb el Curs Elemental (CE) que impartim a la Marina hem fet una ruta per Sarrià. Aquest any és el 30è aniversari de la mort del poeta JV Foix i els alumnes i la professora hem volgut retre-li homenatge. Al llarg de tot el curs cada alumne ha buscat informació sobre diferents llocs relacionats amb la vida del poeta a Sarrià. Avui ha estat el dia de sortir al carrer i veure en directe aquests llocs i explicar entre tots quina relació van tenir amb el poeta.

  Ha estat una activitat força interessant ja que la celebració de l’Any Foix ha servit perquè els alumnes coneguessin amb detall la vida i obra d’aquest poeta, cabdal en la literatura catalana contemporània.

   

  Ruta JV Foix

  Picture 1 of 11

   

  Article complet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari: dimarts i dijous, de 9 a 14 h.


Connecta’t al català

banner_102-connectat

Mercat d'intercanvi de llibres


Racó literari


Entrades recents


Arxius


Ca[t]consumicions


CPNL


Enllaços


MCL


Mercat d'intercanvi de llibres


Racó literari


Categories


Meta


Etiquetes


Visites
Pàgines