• Nous cursos de català per a la Federació d’Hondures (FAHONCAT)

  El proper dia 20 començaran cinc nous de català que la delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona organitza per a la Federación de Asociaciones Hondureñas en Catalunya (FAHONCAT). Gairebé 100 persones d’aquest país centreamericà s’incorporaran a aquests cursos de nivell B1 i B2 que durant dotze dissabtes i fins al 14 d’abril s’impartiran al Centre Cívic El Sortidor del Poble-sec. El treball de col·laboració que des de ja fa sis anys es du a terme amb aquesta Federació ha permès que una gran quantitat de persones hondurenyes (la majoria dones) puguin accedir a aquests cursos subvencionats per l’Ajuntament de Barcelona. Només durant l’any 2017 varen ser 15 el nombre de cursos de diferents nivells bàsics (B1, B2 i B3) impartits per a aquesta organització. Des del CNL valorem molt positivament l’ingent treball que representa la gestió dels cursos que els responsables de la Federació duen a terme per apropar la llengua i la cultura catalana a les persones procedents d’Hondures.

   

   

   

   

  Article complet

 • Apunta’t a La Troca

  A Sants ha nascut La Troca. La Troca és la nova escola de formació permanent que es posa en marxa a Sants a partir d’un projecte comunitari que aplega persones amb trajectòries acadèmiques i professionals variades que ofereix, entre d’altres formacions:

  ● Castellà.

  ● Alfabetització i neolectura.

  ● Alfabetització digital.

  ● Competències prelaborals.

  ● Economia domèstica.

  ● Coneixement de l’entorn.

  ● Drets laborals.

  ● Xerrades sobre temes d’actualitat.

  ● Activitats formatives de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements (a partir de les propostes que es vagin rebent)

  ● Xerrades sobre temes d’actualitat.

  La Troca també disposarà d’una Aula Oberta de noves tecnologies on, a més de fer formacions en aquest àmbit, s’hi podrà accedir lliurement i qui ho necessiti podrà rebre suport i acompanyament.

  Tota l’oferta formativa pot anar variant per adaptar-se als interessos, necessitats i demandes de les persones que s’apropin al projecte. La Troca és un grup de persones ben diverses que, des de l’octubre de 2015, treballaven per fer realitat un projecte educatiu innovador. A principis de 2017 van rebre Premi per a la Qualitat Democràtica atorgat per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de Barcelona.

  Més informació: La Troca

   

   

   

   

  Article complet

 • David Castillo, al Vapor Vell de Sants

  David Castillo va demostrar al Club de lectura del Vapor Vell, que és una font incessant de coneixement. Des dels clàssics fins als contemporanis, tot sembla haver passat pel sedàs de les seves reflexions. El poeta ens va parlar més de biografies i d’història que pròpiament de poesia, però el temps va limitar fatalment una xerrada que es podia haver allargat fins a la infinitud. La seva trajectòria com a escriptor, periodista, activista cultural i militant social hauria estat prou fructífera com per ocupar diverses vides. Ha tocat tots els pals. Ha tastat la mel i el fel. Escriptor urbà i suburbà, receptiu a qualsevol fet cultural, la xerrada va repassar la seva vida i obra per concretar-se en Barcelona no existeix, llibre objecte de comentari del Club de lectura, que ens projecta una ciutat del futur metàfora de l’actual. Castillo té poder visionari i literari.

  Biblioteca Vapor Vell

  Article complet

 • Curs de català per al col·lectiu pakistanès

  Avui s’han lliurat els certificats de català corresponents al curs de català de nivell BB que la delegació de Sants-Montjuïc ha organitzat per a un col·lectiu de persones pakistaneses que estan fent un curs per a l’obtenció de la llicència del taxi. Els futurs taxistes han seguit el curs de català amb molt d’interès i dedicació ja que han assistit amb molta regularitat a classe cada dia, tot i la intensitat del curs. Els alumnes han pogut comentar amb la professora els exàmens i després s’han lliurat els certificats. A l’acte de lliurament ha assistit el Sr. Mushtaq que ha agraït al CNL de Barcelona l’organització del curs i als assistents l’esforç i treball per aconseguir finalitzar el curs amb èxit. Des del CNL de Barcelona agraïm al Sr. Mushtaq la confiança dipositada en nosaltres i valorem molt positivament aquesta col·laboració.

  Article complet

 • Visita dels alumnes a La Pedrera

  A finals de novembre un grup d’alumnes de la delegació de Sants i les Corts van fer una visita guiada a l’edifici de la Pedrera (Casa Milà), obra que és un referent de l’arquitectura gaudiniana. L’activitat va permetre entendre i conèixer amb profunditat l’obra d’Antoni Gaudí, i més en concret la seva darrera obra civil. La visita es va estructurar en dos espais diferenciats: l’Espai Gaudí i El Pis de La Pedrera. L’Espai Gaudí, situat a les golfes, ofereix una visió àmplia de la seva obra a través de maquetes, audiovisuals i objectes. El Pis de La Pedrera recrea el pis i la vida d’una família burgesa barcelonina del primer terç del segle XX. A partir de la visita els alumnes van fer un article d’opinió amb les seves valoracions i experiències sobre l’edifici.

  Article complet

 • Els alumnes visiten el Mercat de Sants

  Els alumnes del curs B1 que es fa a la delegació de Sants-Montjuïc han fet una visita guiada al Mercat de Sants. En aquesta visita, promoguda pels Programes Educatius Mercats de Barcelona, els 16 alumnes assistents han escoltat de la mà del guia els detalls de l’arquitectura de l’edifici, renovat el 2014 i que esdevé un nucli econòmic i de relació social del barri. El mercat es va inaugurar el 1913, ara fa 104 anys i l’arquitecte responsable va ser Pere Falqués i Urpí. L’edifici es va construir als terrenys on hi havia “l’hort nou” de Sants; en instal·lar-hi el primer mercat, a l’aire lliure, els terrenys van passar-se a anomenar popularment com “Mercat Nou”, denominació que va fer-se extensiva a la propera estació de metro Mercat Nou. Després d’escoltar els detalls arquitectònics i la història de l’edifici els alumnes han fet pràctiques lingüístiques en algunes parades del mercat. Ha estat una visita molt profitosa i interessant.

   

   

   

   

  Web del Mercat de Sants

  Història del Mercat de Sants

   

  Article complet

 • David Castillo, al Club del lectura del Vapor Vell de Sants

  A la biblioteca Vapor Vell de Sants, el pròxim 20 de desembre a les 11 h, comentarem Barcelona no existeix, novel·la situada en una Barcelona del futur sacsejada pel caos i el crim. L’autor, David Castillo, assistirà a la sessió per intercanviar impressions amb els assistents i comentar la seva trajectòria com a escriptor.

  David Castillo ha combinat la creació literària amb el periodisme. Ha publicat, d’entre altres obres, tres novel·les: El cel de l’infern, No miris enrere i El mar de la tranquil·litat. La seva obra poètica inclou La muntanya russa, Tenebra, Game Over, El pont de Mühlberg, Downtown, Esquena nua i Doble zero.

  El llibre que comentarem, Barcelona no existeix, presenta la ciutat com una capital mediterrània del crim, un infern que no coneix cap llei. Les lluites per un poder polític fràgil i voluble han dividit el mapa en zones controlades per faccions. Un periodista octogenari, depauperat, fa de mitjancer per restablir la pau. La novel·la en durà a visitar pisos de l’Eixample convertits en santuaris d’orgies decadents, bars amb el perfum de l’absenta i personatges dubtosos, desencantats i lúcids com ell mateix.

  La sessió serà oberta al públic.

  Us hi esperem!

  · Biblioteca Vapor Vell de Sants, passatge Vapor Vell s/n

  · 20 de desembre, 11 h

  Article complet

 • Vilaweb es fa ressò del I tu, jugues en català?

  El web d’informació Vilaweb s’ha fet ressò en la pàgina d’avui de la campanya I tu, jugues en català? que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquesta campanya, que ja fa cinc anys que s’està duent a terme a tot el territori català, pretén difondre el coneixement dels més de 750 jocs i joguines que hi ha en català, els establiments on es poden adquirir i els fabricants. També destaca l‘app que permet consultar des del mòbil les dades de jocs i establiments de què es disposen i que es van actualitzant periòdicament.

   

   

   

   

   

   

   

  Article complet

 • Èxit de Per Nadal, tota joguina val? a les Cotxeres de Sants

  La mostra de joguines Per Nadal, tota joguina val? que s’ha fet al recinte de les Cotxeres de Sants organitzat per les tres ludoteques del districte de Sants-Montjuïc ha estat un èxit de participació. Unes 4.700 persones han passat del 29 de novembre al 2 de desembre pels diferent espais de la mostra durant els quatre dies que ha durat l’exposició per conèixer de primera mà les joguines que els assessors recomanaven. La delegació de Sants-Montjuïc del CNL ha estat present a la mostra amb un estand en què hi havia algunes mostres de joguines en català i materials diversos de la campanya I tu, jugues en català?; entre aquests materials cal destacar l’app de la campanya que serveix per localitzar els jocs i les joguines en català i també els comerços adherits a la campanya. Per dinamitzar l’estand s’han distribuït cartes dels Reis i s’ha habilitat un taller participatiu de dibuix i pintura per a infants, i per als més grans s’ha fet un concurs d’endevinar frases fetes. El concurs ha estat tot un èxit, amb una participació de 162 persones. Entre les persones participants s’ha fet un sorteig de jocs en català i els guanyadors han estat: Maria Caro, Max Borrell i Paquita Dinarès.

  Més informació: El3.cat

  Imatge general

  Picture 1 of 24

  Article complet

 • Els alumnes de Sants visiten Poesia Brossa al MACBA

  Els alumnes del curs I2 i d’Escriptura Creativa de Sants van visitar l’exposició Poesia Brossa el passat 22 de novembre. Aquesta exposició s’ha fet al MACBA a partir del dipòsit de la Fundació Joan Brossa que aplega el llegat de l’artista. La visita va ser molt interessant ja que una guia va anar-nos conduint a través del procés creatiu de Brossa per fer-nos entendre la seva concepció de l’art i el simbolisme de l’obra brossiana. A partir d’aquesta visita els alumnes han fet treballs inspirats en l’exposició i en l’obra de l’artista barceloní.

  Ahir Brossa, de Maria Ribelles                          

   

  eurIKEA! El cotxe elèctric. de Margarita i Frederic

  Marcant camí, d’Abigail i Teresa

   

  Cristina Franci

  Connexió a la llibertat. Cristina Franci

  Vita Vilife

  La força de la resistència. Vita Vilife

  Article complet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts i dijous, de 9 a 14 h.

Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h.


Connecta’t al català

banner_102-connectat

Mercat d'intercanvi de llibres


Racó literari


Entrades recents


Arxius


Ca[t]consumicions


CPNL


Enllaços


MCL


Mercat d'intercanvi de llibres


Racó literari


Categories


Meta


Etiquetes


Visites
Pàgines