• Exposició fotogràfica sobre Dalí al Palau Robert

  Els alumnes d’un curs d’Intermedi 2 de la Delegació de l’Eixample van assistir el dimarts 10 d’octubre a l’exposició “Dalí, Breaking News” al Palau Robert de Barcelona. María Andriá, alumna del curs, ens en dona notícia:

  El Palau Robert presenta fins al 15 d’octubre “Dalí, Breaking News”, una exposició fotogràfica sobre el famós artista i la seva especial relació amb la premsa. Les fotografies, fetes per diferents fotògrafs, estan separades en sis àmbits: ciència, cultura, internacional, medis, política i societat. Van acompanyades de cites de l’artista, agafades d’una entrevista que va mantenir el 1977 amb Joaquín Soler Serrano, que també forma part de l’exposició.

 1. Maria Jeeús Ferrer

  01 nov. 17
  21:04 #

  Dalí, breaking news
  Aquest títol és molt adient perquè reflecteix amb claredat l’objectiu de
  l’exposició.

  La frase Breaking news significa que l’agència rep una noticia important i l’emet mentre està succeint.

  Salvador Dalí (Figueres 1904-1989), pintor de fama mundial
  reconeguda, amb idees monàrquiques i sense rebutjar la dictadura
  del general Franco, va establir una mena de simbiosi amb aquest,
  de manera que l’agència de Notícies EFE (creada
  per Franco el 1939) li va procurar un ressò mediàtic,de manera que es va convertir en moltes notícies (“breaking news” ) d’aquesta agència internacional.

  D’altra banda, la dictadura es va aprofitar del prestigi, la personalitat
  excèntrica, la fama, i el va utilitzar per posar l’Espanya grisa al mapa,
  ja que era un país aïllat i rebutjat per les democràcies europees.

  L’exposició és un recull de fotografies d’agència que representen
  les relacions d’en Dalí amb tot tipus de poder, i les seves excentricitats .
  El vídeo de l’entrevista mostra un Dalí intel•ligent i un xic humil

  Respondre

 2. Patricia Guillén

  01 nov. 17
  22:54 #

  Com a part de les activitats de la classe de català, vam tenir l’oportunitat de visitar l’exposició “Dalí, Breaking News”, basada en la presència que va tenir l’artista a la premsa, no només espanyola, sinó internacional. Em va agradar molt perquè abans havia vist les obres de Dalí en alguns museus, però no coneixia la seva faceta mediática i a l’exposició es podian veure fotografies que mostraven com es va relacionar amb gent de molts àmbits diferents: esport, música, política, cinema, ciència…

  Respondre

 3. Francesc Alum

  04 nov. 17
  17:47 #

  Aquest insigne pintor empordanès va néixer a Figueres, a la província de Girona, el dia 11 de maig de l’any 1904.
  Va estar un genial pintor moltes vegades més conegut per les seves excentricitats que per la seva obra pictòrica.
  Va estudiar pintura a l’acadèmia de Belles Arts de Sant Fernando a Madrid.
  El motiu d’estar allotjat a la famosa Residència d’estudiants va ser motiu suficient per poder entrar en contacte amb altres personatges, com per exemple Federico García Lorca, Pepín Bello o Luis Buñuel.
  També, durant la seva estada a París, va poder conèixer Picasso.
  Salvador Dalí, gràcies a les seves excentricitats, feia pensar als altres mortals d’aquest món que estava més guillat que una olla de grills, ell va anar fent la seva vida, i va aconseguir una fama incommensurable, tant per les seves pintures, com per les seves extravagàncies.
  D’aquesta manera, va aconseguir ser admirat i respectat per tot el món, tot i les seves excentricitats continuades arreu d’ el univers.

  Respondre

 4. Katherine Jiménez

  04 nov. 17
  18:44 #

  Ha estat una exposició molt interessant ja que es dóna a conèixer Dalì com realment era, un personatge que tots admiren i que ha intervingut activament en els àmbits més important per la societat (política, ciència, cultura, esport, música, internacional, etc), em va sembrar una manera molt fàcil de conèixer la vida de un personatge tan mediàtic como era Salvador Dalì i al mateix temps mostra la seva intel·ligència i la seva humilitat.

  Respondre

 5. Carme Carabí

  06 nov. 17
  13:42 #

  El fotoperiodisme m’agrada molt i les fotografíes de l’exposició son genials, pero Dalí sempre m`ha semblat un personatge excessiu.
  De jove, no m’agradava gens la seva persona, considerava que ens enredava a tots amb els seus aires de suficiència i comentaris burletes. Amb els anys, però, havent conegut la seva obra i trajectòria, he de dir que admiro per damunt de tot la seva curiositat i desig de coneixement en disciplines tan diverses com la ciència, per exemple. La seva obra conté peces increïbles per un artista en aquest camp, quadres i escultures que he tingut l’oportunitat de conèixer.
  La capacitat de Dalí per atraure el titular amb comentaris únics, diferenciadors i molts cops fora de tò, feien d’ell el millor anunci per difondre la seva obra. La seva perversitat ajudava a vendre premsa, donava continguts sensacionalistes als canals de televisió i sense cap mena de dubte venia la seva obra.
  A pesar dels mèrits que li reconec, no he sabut veure mai en ell un artista autèntic, massa afectació i sobreactuació, en definitiva “excessiu”, crec que aquest fet m’afecta negativament en la valoració de la seva obra.

  Respondre

 6. Gemma Ubals

  16 nov. 17
  20:41 #

  Mes enllà del pintoresc personatge mediàtic que Salvador Dalí es va crear i va imposar al món, hi ha una obra riquíssima i molt complexa, que no apareix a primera vista.
  El llenguatge i la imatgeria de Dalí responen plenament al model renaixentista, doncs pot dir-se que no hi ha parcel·la dins de les arts visuals que no hagi explorat amb èxit: pintura, escultura, obra gràfica, il·lustració de llibres, disseny de joies, escenografia. A això encara hauria que afegir l’assaig i la novel·la, parcel·les en les quals ha assolit un considerable prestigi.
  Malgrat això, la gran novetat de la seva aportació a l’art del segle XX no es situa en la tècnica pictòrica, sinó més aviat e la seva sorprenent capacitat per inventar imatges.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Blogroll


Enllaços d'interès


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric