• Visita als Castellers del Poble Sec

    El dia 2 de novembre un grup de Bàsic 2 de la nostra Delegació va assistir a la seu dels Castellers del Poble Sec, al carrer Blesa de Barcelona.

    Allí, un dels membres de la colla, el canari Jorge Rodríguez, va ser l’encarregat d’explicar-nos els orígens de la tradició castellera, les característiques d’aquesta activitat tan estimada al nostre país i més enllà de les nostres fronteres, i també com es va crear la colla castellera del barri de Poble Sec. Els alumnes van poder gaudir d’un vídeo i d’una introducció oral molt completa que va fer agafar a tots un gran desig de descobrir més coses d’aquesta tradició tan nostra.

    Seguidament, l’alumnat va convertir-se en protagonista principal quan els Castellers del Poble Sec van demanar que sortíssim a la part exterior del local (on es fan cada dimarts, dijous i divendres els assajos) i van explicar com es feien els castells, no només a nivell teòric, sinó que van ser els alumnes els qui les van començar a practicar fins a acabar formant part d’una torre real formada per tots els assistents.

    L’emoció dels alumnes es va mantenir durant les més de dues hores que va durar la visita, pel fet de poder aprendre en primera persona la tècnica de fer castells i poder posar-la en pràctica segons les indicacions dels membres de la Colla. L’acollida que van rebre de part dels Castellers de Poble Sec els va commoure i els va fer sentir convidats especials en tot moment, va ser una jornada memorable.

    Els alumnes van gaudir tantíssim de l’experiència que molts d’ells van decidir que volien formar part de la Colla i que s’hi apuntarien per començar a assajar amb ells. Va ser tanta la bona sintonia i les boníssimes vibracions que els van transmetre que ja hem organitzat una altra cita de classe el diumenge 19 de novembre al Poble Sec per assistir a la demostració de castells que la Colla hi farà. Ho aprofitarem per fer-los una abraçada i per admirar-ne el treball, mentre coneixem una mica més el barri i passem tots junts un matí de diumenge compartint un vermut. 

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->