• Ruta pels establiments emblemàtics de Cor Eixample

    El dijous 15 de febrer, al matí, dos grups d’alumnes de suficiència van anar a visitar els establiments emblemàtics que pertanyen a Cor Eixample, els quals són el Colmado Múrria, el Cafè Bar Restaurant Reñé, la farmàcia Puigoriol, la Papereria Canut i el Betlem Miscel·lània Gastronòmica.

    El primer grup va començar la visita a les 10 h. Es tracta d’un curs de català de nivell S1 que visitava els establiments per tal d’extreure’n informació que els havia de servir per acabar fent-ne un article descriptiu per un hipotètic diari local.  Van observar els establiments per dintre i per fora i van acabar fent-hi alguna foto per contextualitzar l’article.

    El segon grup va començar la ruta a les 12.30 h. Aquests alumnes eren d’un nivell superior a l’anterior i portaven una enquesta elaborada que van preparar a la biblioteca Sofia Barat, que els va cedir un espai per a l’ocasió. Amb les respostes d’aquestes enquestes havien de redactar un text explicatiu amb totes les dades que haguessin recollit.

    L’objectiu de tot plegat era que aquests alumnes del nostre centre coneguessin alguns establiments emblemàtics de l’Eixample i la història de la seva ciutat, i que a través d’aquesta coneixença poguessin redactar textos reals que podrien fer servir per a la seva vida quotidiana. Aquests textos, a més, van servir a la professora per avaluar-los.

    L’opinió de tots els que hi van participar, des de la professora, fins als alumnes de l’un i l’altre grup, passant per als comerciants i les dinamitzadores implicades a l’eix comerciant, va ser molt positiva i enriquidora. Una bona experiència, sens dubte.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric



Núvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->