• Recomanacions de llibres

  llegirrecomanacions

  Us agrada llegir? Heu llegit algun llibre que us hagi agradat molt darrerament? Heu après més català gràcies a aquest llibre? Doncs no us ho quedeu només per a vosaltres sols, compartiu-ho!

  Aquest és el vostre espai, deixeu un comentari per fer saber quina és la lectura que més us ha agradat i que recomanaríeu a altres alumnes. Digueu-ne tot el que vulgueu però no us deixeu d’esmentar-ne el títol, l’autor, per què l’heu trobat interessant i per a quin nivell de català us ha estat útil.

  La vostra experiència lectora pot ajudar a altres a fer un bon descobriment!

  Share
 1. Aurélie Marie

  10 febr. 14
  23:03 #

  Hola tothom !

  Us volia recomanar de llegit el llibre següent “La vida d’Antoni Gaudí” de M. Rosa Bayà.
  Es un llibre molt accessible perquè es fa part de la col·lecció Català fàcil i els textos estan simplicats.
  Aquest llibre es molt interessant a diversos nivells. Primer ens conta la història d’un dels grands arquitectes catalans Antoni Gaudi, que tambè es una de les primeres figures mundials de l’art del segle 19.
  Aprenem sobre la seva infancia durant la qual passava moltes hores mirant al seu pare en el taller familiar on fabricaven calderes. Desde aquest temp es dibuixa la seva passió de modelar coses amb ferro. Percebem la importància que ha tingut el projecte de construcció de la Sagrada Familia en la seva vida, la plaça de la religió i el paper essencial de la bellesa de la natura en la concepció de les seves obres (per exemple escales que semblan cargols o parets ondulants com les ones del mar). No podem no percebre simpatia per aquest gran artista, sovint de mal humor, que ha realitzat obres majors de arquitectura el segle passat. Sentim molta tristesa quan el 7 de juny de 1926 va tenir un accident amb un tramvia que no li va veure. En aquest moment la gent no ho reconeixerà perquè es vesteix simplement. S’adonen massa tarda. Es un final tràgic, però com moltes persones conegudes.
  M’ha agradat llegir aquest biografia perquè m’he enamorat de Barcelona, la seva història i arquitectura i he après i entès moltes coses graciès a aquest llibre.
  Us lo recomano !!!

  Respondre

 2. Lina María

  18 febr. 14
  20:59 #

  El llibre que us recomano es diu El Comte de Montecristo (Alexandre Dumas).
  Es un llibre on Dumas es va inspirar en un fet real, extret dels arxius de la policia de París,
  On trobaràs amor, intriga, suspès, traició i venganza.
  M’ha emocionat , ho he llegit i escoltat varias vegades. Crec que us he dit massa.
  No us ho podeu perdre.

  Respondre

 3. Miriam Jesus Dávila Löpez

  18 febr. 14
  22:39 #

  Hola a tothom!
  he llegit “La meva familia i altres animals” de Gerald Durrell
  si desitjas pasar una estona entretenguda y agradable t’la recomano, es de lectura fàcil o sigui que podràs entendre molt bé.

  Respondre

 4. Miriam Jesus Dávila Löpez

  18 febr. 14
  22:51 #

  Hola a tothom!
  he llegit “Tres històries de neguit”
  Aquesta lectura tambè es molt entretinguda, son tres històries petites amb una mica de misteri i alguna cosa mès. T’agradarà
  No passis nervis!

  Respondre

 5. Miriam Jesus Dávila Löpez

  18 febr. 14
  23:01 #

  Hola, soc jo altre vegada
  m’havia oblidat de dir qui ho havia escrit “Tres històries de neguit” es de Baltazar Porcel
  Fins altre moment!

  Respondre

 6. Evgenia Diomidova

  23 febr. 14
  21:20 #

  Bona tarda amics!
  He llegit “La vida de Salvador Dalí” de M.Rosa Bayà.
  Salvador Dalí era un personatge molt extravagant. Tenia la seva menera de pensar i li agradava que tothom parlés d´ell. Sense cap dupte era genial. M´agradaria recomanar-us aques livre perque podeu descobrir unes dades interessants sobre el pintor català.

  Respondre

 7. Angelica de Moura Ramos

  13 març 14
  13:01 #

  Hola, soc Angélica, alumna de E2!

  Primerament, vull donar les gràcies al Consorci per la iniciativa de treure els llibres a classe! Es molt útil per gent com jo que no té gaire temps….soc una entusiasta d’aquesta idea. Així, vaig llegir dos llibres. Quina il.lusió!
  M’agradaria recomanar dues biografies de dos Catalans molt reconeguts: Dali i Galdí.
  La escriptora Maria Rosa Bayà ens ajuda a descobrir la vida d’aquests personatges fantastics i a endinsar-nos en el món d’ells. Si, perquè tant Dali com Galdi van viure en un món creat per ells mateixos!! Van tenir una barreja de passió i obsessió pel art.
  Dali era el nen creixut que cridava atenció i sempre volia ser vist. Galdi, en l’altre extrem, era esquerp i s’amagava de la gent. Tot i que semblaven molt diferents i a vegades pols oposats, es pot trobar coses en comú:
  Tots dos no van tenir gaire sort en l’amor; igualment van mourir sols i moltes vegades van ser anomenats de bojos. Indubtablement, tots dos són genis i mites.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Blogroll


Enllaços d'interès


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric