Espai comunicatiu de llengua per a l’alumnat de nivell de Suficiència

Subscriu-te via RSS

 • S3. Si passem de la pluja al text…

  Escrit per el 23/2/2017 a les 20.47 h, a: General, Suficiència 3

  Sempre cal programar el text

  Els professors potser us devem semblar un pèl pesats quan insistim tant en la idea que abans de redactar un text l’heu de planificar; però val a dir que ho fem ja que realment val molt la pena! Planificar el text vol dir que cal que penseu a qui va dirigit, quin registre haureu d’utilitzar (formal o informal), què hi voldreu dir, quin és el canal de comunicació (oral, escrit, tipus d’escrit…). Si us atureu a pensar-hi uns segons i, a més a més, feu la pluja d’idees i un esquema de com aniran ordenades, hi guanyareu en temps i en seguretat.

  Ara us presento un llistat d’arguments: llegiu-los bé, penseu com repartireu la informació i com ho fareu per tal que en resulti un text de registre formal. Recordeu que heu de respectar al màxim l’opinió del text (encara que no hi estigueu d’acord), no hi podeu afegir arguments. Podeu afegir la informació que creieu necessària per completar les frases que ja existeixen o per enllaçar-les.

  El proper dia a l’aula, cal que porteu la vostra proposta per escrit.

   

  Et preocupa la moda de les selfies?

  A favor, però no publicar només per ús personal, no a un públic general, i guardar com a record.

  Contra: perquè al moment de publicar-la tens la possibilitat que la foto sigui manipulada per pirates informàtics o mals amics a desacord teu.

  En canvi, a favor per compartir els records amb familiars i amics, que vols que s’enterin de les teves experiències de la vida tingudes en algun moment sigui una excursió sigui un moment important de la teva vida.

  També t’enteres d’algun moment de la vida altres persones.

  Tot es pot fer amb seny i en compte per no tenir sorpreses a nivell informàtic i també si no vols que algú ho miri.

   

  Hi ha una paraula que no és catalana, a veure si l’esmeneu.

  Article complet

 • Ara va de bo!

  Escrit per el 17/2/2017 a les 10.26 h, a: General

  Ja sou a la recta final del nivell de suficiència!

  En aquest curs centrarem l’atenció en els textos argumentatius i d’opinió i en les diverses formes de cohesió d’un text. Espero que aprengueu i que a la vegada passeu una bona estona a les classes. Us recomano que feu tots un esforç per poder aprofitar al màxim el curs i que aquests mesos us “submergiu” en el català al màxim: llegiu, escriviu, parleu i somnieu en català! Convertiu-vos en detectius a la recerca d’errors al carrer, a la botiga i, naturalment, en els vostres textos!

  També us anirem informant d’activitats preparades per a aquest quadrimestre: Voluntariat per la llengua, xerrada amb  l’escriptor Toni Sales i un munt de coses més. Espero que us agradin i que hi participeu.

  Mireu-vos els enllaços que teniu a la banda dreta del blog, perquè us serviran per treballar aspectes que no tingueu clars de cursos anteriors.

  L’examen del curs serà els dies 5 i  7 de juny de 18:30 h a 20 h a l’aula. Podeu consultar un model d’examen al web Materials d’aprenentatge del CPNL.

  Vinga, que ens espera molta feina!

  Article complet