Espai comunicatiu de llengua per a l’alumnat de nivell de Suficiència

Subscriu-te via RSS

 • MOTS ENCREUATS

  Escrit per el 20/12/2016 a les 18.15 h, a: General

  tió

  Els dies de Nadal sempre són bons per trobar un moment per jugar, sols o amb la família. Vosaltres jugueu en català? Hi ha molts jocs que estan editats en aquest idioma, però no oblideu que els millors jocs són els que vosaltres sou capaços de crear. Aquí us deixo els encreuats que vau fer amb els vostres companys. Espero que us animeu a fer-ne més, ara ja sabeu com posar-vos-hi!

  encreuats1 encreuats2 encreuats-3

  PASSEU UNES BONES FESTES!!

  Article complet

 • D’on ve el nom de Ripoll?

  Escrit per el 15/12/2016 a les 10.04 h, a: General

  605px-escut_de_ripoll-svg

  Diuen que fa molts i molts anys, en un dia de mercat, una pagesa portava polls per vendre a la vila i, camina que caminaràs, la càrrega anava pesant cada vegada més i a mig camí li pesava tant que no podia dur-la i va decidir fer-los caminar. Tots marxaven eixerits menys un de menut que sempre quedava enrere i la pagesa, tocant-lo amb la canyeta que portava, li deia: “arri, poll!”, “arri, poll!”. Quan la dona feia el camí amb l’aviram va passar un home i li demanà: “On aneu, mestressa?”.
  La pagesa, que era sorda com una perola, no el va sentir i com que el poll petit tornava a quedar-se enrere, repetia “arri, poll!”.
  L’home va entendre “a Ripoll” i atès que era foraster i no sabia que el poble no tingués nom, un dia que parlava amb uns companys que volien anar-hi, va dir que anava a Ripoll, i així van aprendre el nom, l’ensenyaren a d’altres, aquests a uns altres i així s’escampà. El qui va contar-ho, va dir-nos: “Per això veuràs que a l’escut d’aquesta Vila hi ha un gall”.

  Text modificat de  http://www.ripoll.cat/municipi7_2.php
  El nom de Ripoll, però, també té una explicació etimològica. Es creu que podria derivar de la combinació de dos termes llatins: el substantiu rivus, que significa riu, l’adjectiu pollens, que vol dir fort, poderós; d’aquesta unió en resultaria Rivispollens, que actualment hauria evolucionat a Ripoll.
  Vosaltres, que veniu de poblacions i fins i tot països diferents, sabríeu explicar l’origen del nom de la vostra ciutat o població de procedència? Busqueu-ne informació i deixeu el vostre comentari.

  Article complet

 • Trobada amb Melcior Comes

  Escrit per l'1/12/2016 a les 14.04 h, a: General

  index

  El passat dijous 24 de Novembre, l’escriptor Melcior Comes ens va visitar per parlar del poder terapèutic de la literatura, del fet d’escriure i de la seva última novel·la, Hotel Indira. La trobada va ser conduïda per Sílvia Vilacova, escriptora i membre de l’Associació Garrotxa Cultural.

  Molts no hi vau poder assistir però sí que vau llegir el llibre. Us convido a fer un comentari a aquesta entrada. Us ha agradat? Què us ha semblat? Què en destacaríeu? el recomanaríeu a altres alumnes? Per què? Argumenteu les vostres respostes.

   

  Article complet

 • Treu-te la son de les orelles!

  Escrit per el 3/11/2016 a les 14.38 h, a: General, Suficiència 2

  bufar-i-fer-ampolles

  http://frasesfetes.blogspot.com.es/

   

  Com aneu de frases fetes?

  No feu els ulls grossos amb aquest tema! si us fa l’efecte que veniu de l’hort us recomano que visiteu aquest enllaç. Però… alerta! no el llegiu tot d’un cop o us sortirà fum del cap!

  Quines us agraden més? Deixeu el vostre comentari.

   

   

  Article complet

 • S2. Recomana’ns un itinerari

  Escrit per el 20/10/2016 a les 12.42 h, a: Suficiència 2

  071103_mapa

  Feu un comentari en aquesta entrada per recomanar a la resta de companys de la classe un lloc proper de la  vostra comarca (8 línies). Expliqueu com s’hi va de manera breu i amb instruccions clares, què hi trobarem, quina és la millor època de l’any per anar-hi… No us oblideu de fer servir estructures per indicar ordre, possibilitat…

  Va, fem un bon recull de llocs per visitar aptes per a tothom!

  Article complet

 • S2. El teu paisatge preferit

  Escrit per el 7/10/2016 a les 10.43 h, a: General, Suficiència 2

  800px-autunno

  Per encetar el curs suficiència 2, parlarem de paisatges. Us proposo que feu un comentari en aquesta entrada explicant  quin és un dels vostres paisatges preferits i per què.

  Ara us explico el meu:

  El meu paisatge preferit és el bosc, però sobretot quan és tardor. M’agrada caminar-hi en silenci i olorar la terra humida, sentir les meves passes sobre la catifa de fulles, seure en una pedra i quedar-m’hi ben quieta esperant sentir qualsevol remor que m’indiqui on hi ha vida: tal vegada un pica-soques, un rierol, un aglà caient de l’arbre… o bé les riallades dels meus fills mentre corren pels caminois enlairant les fulles seques de colors torrats i ocres. És en moments com aquest que m’agradaria ser una fada i poder aturar el temps… i els faig una fotografia. Aleshores recordo quan l’avi m’hi duia i jo li trobava una pinyoca, un branquilló o un bolet. Els records són grans tresors!

  Article complet

 • S1. De vacances! Una volta al món sense sortir de l’aula!

  Escrit per el 6/6/2016 a les 17.00 h, a: General, Suficiència 1

  Mèxic, Londres, Suïssa, Estats Units…

  iStock_000007835385SmallAquí teniu l’entrada on podeu penjar les correccions dels vostres textos de viatges. Us recomano que us els llegiu, són molt interessants. A més, si mai teniu interès per alguna d’aquestes destinacions, podeu demanar consells o fer preguntes a les persones que hi han anat.

  Recordeu:

  1.Podeu consultar els horaris definitius del curs de suficiència 2 i els horaris de matrícules al web Servei de Català d’Olot-la Garrotxa

  2.. Per a recomanacions literàries a l’estiu, teniu propostes al blog Parlem de llegir

  Que passeu un bon estiu!

  Article complet

 • Suficiència 1. Les vostres recomanacions literàries

  Escrit per el 24/5/2016 a les 10.09 h, a: General, Suficiència 1

  Aquest és un recull de les vostres recomanacions literàries fetes a l’aula. Teniu els noms de les persones que el van presentar al darrere per si els voleu demanar més informació o el llibre perquè us el deixin.

  llibresCare Santos. Desig de xocolata. (Gràcia)

  Cristopher Mc Dougall. Nascuts per córrer. (Ferran)

  Jesús Moncada. Calaveres atònites. (Joan Anton)

  Pau Escribano. Aquell d’allà no sóc jo. (Jonathan)

  Víctor Amela. La filla del capità groc. (Tona)

  Isabel Clara Simó. El caníbal. (Aliona)

  Xavier Bosch. Algú com tu. (Sílvia)

  Núria Mata. Persones i paisatges. (Mari)

  Eudard Castellarnau. La ruta del silenci. (Nona)

  Jordi Coca. Cara d’àngel. (Lluís)

  Josep Torrent. Soldadets de plom. (Riccardo)

  Marta Rojals. Primavera, estiu, etcètera. (Mercè)

  Sílvia Aymerich. Ulls de pantera. (Daniela)

  Article complet

 • S2. Parlem de llegir 17/5/16

  Escrit per l'11/5/2016 a les 12.43 h, a: General

  Parlem de llegir

  Dimarts 17 de maig fareu el vostre text a l’aula d’informàtica.  Haureu de penjar un comentari (unes 6 línies)  al llibre que heu llegit explicant què en destacaríeu, què us ha sorprès o interessat,  si us ha agradat o no i per què.

   

   

   

  Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Monse Alvarez Callealta: Jo he llegit Hachiko, és una novel.la molt emotiva basada en un fet real. El seu escriptor...
 • Monse Alvarez Callealta: A casa sovint fem servir aquestes frases fetes: -Bufar i fer ampolles, per exemple per dir...
 • Monse Alvarez Callealta: A casa sovint fem servir aquestes frases fetes: -Bufar i fer ampolles, per exemple per dir...
 • Sílvia Riu Curós: La ciutat a on vaig nèixer es diu Barcelona. Aquest nom designa l’estudi de la toponímia;...
 • MARINELA: La ciutat on vaig nèixer es diu Fagaras. Fagaras es troba a la part nord-central de la conca delimitada...

Núvol d'etiquetes