• Inscripcions als cursos de català 2017-2018

  Et desitgem que passis molt bon estiu i t’avancem les dates i horaris d’inscripció als cursos de català 2017-2018 perquè en prenguis nota i no te n’oblidis.

  Del 18 al 28 de setembre us podeu matricular als cursos de català per a adults que us ofereix el Servei Local de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Us oferim cursos en diferents modalitats: presencials, en línia i a distància.

  Per a informació i per a la formalització de la matrícula heu de passar per les Escoles Velles (ctra. de Barcelona, 1) dins de l’horari següent:

  Matins, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h

  Tardes, dimarts i dijous, de 16.30 a 19 h

  Els alumnes del curs anterior tenen uns dies de matrícula preferent, previs a la inscripció general, que són el 14 i el 15 de setembre en el mateix horari.

  Enguany s’ofereixen cursos de tots els nivells, des del primer nivell de llengua oral fins al nivell de suficiència en llengua escrita:

  • Inicial (A1)

  • Bàsic (A2)

  • Elemental (B1)

  • Intermedi (B2)

  • Suficiència (C1)

  Les classes s’inicien la primera setmana d’octubre i cada curs està format per tres mòduls de 45 hores cadascun, de manera que cada trimestre se n’assoleix un.

  Els cursos permeten obtenir un certificat oficial i homologat equivalent als certificats de la Direcció General de Política Lingüística i en correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR). Aquest certificat s’aconsegueix al final de mòdul un cop fet i aprovat l’examen homologat. El certificat oficial de nivell A1 (Inicial) o superior és vàlid per a l’emissió de l’informe d’arrelament social i el de nivell A2 (B1, B2 i B3) per a l’informe d’integració social.

  Podeu consultar l’oferta completa de cursos que trobareu a Sant Andreu de la Barca o l’oferta de les poblacions veïnes i de tota la resta al cercador de cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística: http://www.cpnl.cat/cursos-catala/cercador-cursos/

  Fins a la tornada!

   

   

  Article complet

 • V Trobada Gastronòmica Intercultural

   

  La V Trobada Gastronòmica Intercultural va cloure els cursos de català per a adults 2016-2017, la 15a edició el Voluntariat per la llengua i els tres grups Xerrem. Es va fer el 22 de juny i va  aplegar al voltant de 100 persones a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

  L’acte va estar presidit pel regidor de Cultura i Joventut, Juan Pablo Beas, i pel regidor de Governació, Francesc Delgado. També hi era present el regidor Joan Gaspà, representant de l’Ajuntament al CPNL fins el passat mes de març  i col·laborador del Servei Local de Català com a voluntari lingüístic i com a conductor d’un dels grups Xerrem.

  Rosa Monforte, responsable del Servei de Català, va donar la benvinguda als assistents: les parelles lingüístiques i els alumnes dels cursos, els participants dels grups Xerrem i els seus voluntaris i a Jordi Esteban de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua. Va donar les gràcies per l’assistència a l’acte a Jordi Milian de L’illa dels llibres i a l’escriptora Mar Bosch.

  El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, va agrair la tasca del Servei Local de Català i va valorar positivament l’esforç i l’interès tant pel que fa a la participació en l’acte, com a l’aprenentatge de la llengua per part de tots els participants. Va comentar que seria el proper representant polític al Consorci per a la Normalització Lingüística i va destacar l’interès de la promoció de la literatura des de la regidoria que gestiona, fent referència al fet que comptàvem amb l’escriptora Mar Bosch com a convidada i a les diverses activitats vinculades a la literatura que s’han fet al llarg del curs.

  A continuació hi va haver una petita representació teatral a càrrec d’alguns alumnes del nivell Intermedi, que amb l’ajut de la professora van adaptar uns fragments del llibre ‘Les generacions espontànies’ de Mar Bosch. Prèvia a l’actuació, Jordi Milian va fer una entrevista a l’escriptora. L’acte va acabar amb la V Trobada Gastronòmica Intercultural, compartint els plats i les menges que entre tots els assistents havien aportat, la majoria dels llocs d’origen dels assistents, amb la finalitat de donar a conèixer la cuina dels diversos indrets dels participants. Es va tenir l’oportunitat de fer un tast de la gastronomia, entre d’altres llocs, de Bulgària, Romania, el Marroc, Astúries, Colòmbia, Itàlia, Andalusia, Madrid, Veneçuela, Castella i Lleó, el País Basc i, per descomptat, dels Països Catalans.

  Àlbums de fotos

  Cloenda del curs 2016-2017 i de la 15a edició del Voluntariat per la llengua

  V Trobada Gastronòmica Intercultural (fotos dels plats)

  Article complet

 • Fi de curs i bon estiu!

  El mes de juny està carregat d’experiències: exàmens, notes, festes de fi de curs, la cloenda conjunta de totes les persones que formem part del SLC (alumnes i exalumnes, voluntaris i aprenents, xerraires, tècniques, etc.)  i també de comiats… temporals.

  Pel que fa a la Cloenda, que va tenir lloc el passat 22 de juny, després de cinc anys, la Trobada Gastronòmica Intercultural ja és una tradició que engresca molt els amants i curiosos de les cuines del món.

  D’altra banda, és el segon any que hem pogut oferir una representació teatral, enguany molt especial, ja que ha consistit en una adaptació de la novel·la que vam llegir a principis d’any a la classe de l’Intermedi, Les generacions espontànies. Al llarg de l’últim trimestre vam configurar el nostre text i vam dedicar estones per assajar.

  Quant a Mar Bosch, l’autora, va estar encantada d’acompanyar-nos a la Cloenda i de ser entrevistada per Jordi Milian, gran artífex del fet que la lectura d’aquest nivell acabés sent concretament aquesta (vegeu la categoria “Lectures d’aula” d’aquest blog).

  Moltes gràcies a tots per implicar-vos-hi. Hem treballat dur, però la motivació i l’esforç han valgut la pena, ja que hem après molt els uns dels altres.

  Bon estiu i fins aviat!

   

  Article complet

 • Suficiència 3

  Hola, alumnes del Suficiència 3,

  Us adjunto el document amb la teoria del sinó i si no que vam veure l’altre dia a classe:

  sinó o si no

  Fins dimarts,

  Lourdes

  Article complet

 • Participants del Voluntariat per la llengua a Ràdio Sant Andreu

   

   

   

   

  Dimecres 7 de juny dos voluntaris i una aprenenta de la 15a edició del Voluntariat per la llengua van ser al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu.

  La col·laboració setmanal habitual que fa el Servei Local de Català al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu va comptar aquesta setmana amb Joan Gaspà i Núria Casas, voluntaris per la llengua, i amb Tebas Martín, aprenenta. Tots formen part de la 15a edició el Voluntariat per la llengua d’enguany i van acceptar de participar en el programa de ràdio per comentar les seves impressions i experiències.

  Es dona el cas que els dos voluntaris hi participen des de fa anys i que han tingut diverses parelles lingüístiques. Núria Casas recordava una aprenenta d’origen romanès molt aplicada que es va treure diferents titulacions homologades de llengua catalana i una altra parella amb qui feia les trobades per ajudar-la en l’expressió oral per a l’examen que hauria de fer del curs de nivell intermedi al qual estava matriculada a distància. Joan Gaspà comenta que al llarg de tots els anys de col·laboració li agrada parlar poc i que siguin els aprenents els que ho facin i també explica que com que és regidor li agrada saber les opinions polítiques de les seves parelles lingüístiques.

  L’aprenenta Tebas Martín també hi havia participat fa uns anys i ara torna a formar part del projecte. Valora la participació d’enguany de manera molt positiva i comenta que la seva parella lingüística és una persona molt activa i que fan les trobades a la seu de la Penya Barcelonista, entitat a què pertany el voluntari. També valora que s’hagi respectat el programa originari de parelles lingüístiques i comenta que la primera vegada que hi va participar hi havia molts aprenents per a un mateix voluntari, cosa que no facilitava el progrés dels aprenents. Eren les primeres edicions del Voluntariat per la llengua en què el Servei de Català comptava amb pocs voluntaris i molts aprenents, de manera que majoritàriament no es feien parelles, sinó grups de tres i quatre persones.

  L’edició del Voluntariat per la llengua del 2017 és la 15a edició que es porta a terme de manera ininterrompuda des del 2003 i compta amb 53 participants entre els quals hi ha 25 voluntaris i 28 aprenents.

  Àudio del programa Via Directa del 7 de juny de 2017

   

   

   

   

  Article complet

 • Bàsic 3 de matí, deures per dilluns

  Hola, alumnes del Bàsic 3 de matí,

  De deures per dilluns, heu de fer els exercicis 4, 5 i 6 (p. 39 i 40).

  Fins dilluns,

  Lourdes

  Article complet

 • Intermedi 3, deures per dijous

  Hola, alumnes de l’Intermedi 3,

  De deures per dijous, heu de fer els exercicis 4, 5 i 6 (p. 149).

  Fins dijous,

  Lourdes

  Article complet

 • Bàsic 3 de tarda, deures per dimecres

  Hola, alumnes del Bàsic 3 de tarda,

  De deures per dimecres, heu de els exercicis 4 (p. 36) i 5 (p. 37).

  Fins dimecres,

  Montse

  Article complet

 • Elemental 3, deures per dimecres

  Hola, alumnes de l’Elemental 3,

  De deures per dimecres, heu de fer l’exercici 4 (p. 32) i el full de pronoms que vaig repartir a classe.

  D’altra banda, farem una avaluació escrita.

  Fins dimecres,

  Lourdes

  Article complet

 • Bàsic 3 de matí, deures per dimecres

  Hola, alumnes del Bàsic 3 de matí,

  De deures per dimecres, heu de fer els exercicis 1, 2 (p. 34 i 35) i la segona meitat del 5 (p. 37).

  Fins dimecres,

  Lourdes

  Article complet

Segueix-nos a:

      


Categories


CPNL


Cultura


Gastronomia


Mitjans de comunicació


Recursos


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes


CPNL


Cultura


Gastronomia


Mitjans de comunicació


Recursos