• Rosa de cendra

  Rosa de cendra, l’últim llibre de Pilar Rahola, és una novel·la històrica que explica la vida d’una família de Barcelona en un temps convuls, de guerres i revoltes. Hi coneixerem la vida de l’Albert Cornell, de família pobra i supervivent de la guerra de Cuba, que aconsegueix esdevenir un prohom de la ciutat i ha de lluitar per mantenir els seus privilegis i els de la seva família. Una família que no sempre comparteix els seus ideals ni la seva manera de fer i això genera grans tensions. De manera que el llibre ens parla de la gran història, la comuna de tots els habitants del país, i la petita història, la d’una família amb  les seves  misèries i les seves grandeses.

  Article complet

 • La sega

  La sega, de Martí Domínguez, la recomano. És una novel·la situada al Maestrat durant els primers anys de la postguerra. La vida de la gent del camp, dels masovers, entre els maquis i la guàrdia civil. Molt ben documentada i realista, amb una prosa excel·lent, llunyana en els afers del camp però comprensible, que denota l’enorme riquesa de la nostra llengua. El vessant naturalista del professor i del nen protagonista afegeix un plus a la novel·la. Quan comences la lectura sembla un déjà vu de la literatura de postguerra, però no, és diferent.

  Article complet

 • Radiografia de noia amb tatuage

  És una novel·la policíaca de Jordi Sierra i Fabra en què una noia intenta demostrar que el seu xicot, acusat d’un assassinat, és innocent. Tot i saber que el noi l’ha enganyada, la protagonista no creu que ell sigui un assassí i s’enfrontarà a la seva família i als amics per demostrar-ho. Intriga i sentiments des de la primera pàgina.

  Aquesta obra té dues versions: l’original de l’autor i la versió en lectura fàcil feta per Marta Luna.

  En aquest enllaç en podeu llegir una bona crítica.

  Article complet

 • El cafè de la Granota

  El llibre que us recomanem aquesta setmana també té dues versions. El cafè de la granota és un recull de 14 relats en què Jesús Moncada va retratar amb molt d’humor, tendresa i esperit crític la vida de Mequinensa, la seva vila natal. Les històries que s’hi expliquen tenen com a fil conductor aquest cafè, centre de la vida social del poble i se situen pels volts dels anys cinquanta. Les narracions prenen més valor pel fet que la població original va desaparèixer sota les aigües del pantà de Mequinensa el 1957.

  Si us agrada l’obra, llegiu-vos també Camí de Sirga del mateix autor.

  I als lectors novells, us recomanem que en feu un tast amb la versió en català fàcil. Hi trobareu un resum de cinc dels relats de la versió de Moncada, adaptats per Elisenda Galobardes.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Article complet

 • L’atles furtiu

  Avui us recomanem un llibre amb dues versions: la primera, tal com la va escriure l’Alfred Bosch el 1998 i la segona, la versió reduïda, adaptada per a lectura fàcil per la Gemma Redortra el 2013.

  Aquesta novel·la històrica, situada al segle XIV,  ens parla d’un cartògraf jueu que rep l’encàrrec del rei de fer el mapamundi més complet que s’hagi fet mai. El savi decideix fer-ne dos, un amb totes les informacions contrastades i un altre, el furtiu, amb informacions encara no comprovades, mites i llegendes.

  Jafudà, el fill del cartògraf, ajudarà el seu pare en l’elaboració dels mapes i serà l’encarregat de portar-los de Mallorca a Barcelona. Això li farà viure situacions interessants, arriscades i compromeses; sobretot quan l’atles furtiu desapareix.

  Si us hi atreviu, llegiu-lo en la versió de l’Alfred Bosch, no és difícil i és molt més completa; però si sou lectors novells i no us hi veieu amb cor, amb la versió reduïda també us ho passareu bé.índex índexf

  Article complet

 • Jerusalem

  Llibre guanyador del Premi de novel·la curta de Lectura Fàcil del 2011, atorgat per l’Associació Lectura Fàcil; ens explica el llarg i dolorós conflicte entre palestins i israelians des de dos punts de vista: d’una banda, un jove soldat israelià, i de l’altra, un noi palestí acusat injustament de terrorista i una noia palestina, activista per la pau.

  Fàcil de llegir, però interessant  i amb molt de contingut.

  índexJr

  Article complet

 • Si tu em dius vine, ho deixo tot… però digue’m vine

  El personatge principal d’aquest llibre és en Dani, un noi que va perdre els pares de petit i va tenir una vida molt dura, marcada també pel fet de ser nan; però alhora va conèixer persones molt interessants que el van ajudar a créixer, no físicament però sí mentalment. A la novel·la també hi ha una part d’intriga, perquè el Dani haurà de trobar un nen perdut a l’illa de Capri, que té molt a veure amb la seva història personal.

  L’Anna Pagès ens el recomana, l’ha trobat molt emocionant. També ens el recomanen des del blog del Club de lectura del Xifra

  índexSí

  Article complet

 • La delicadesa

  la-delicadesa_david-foenkinos_libro-OMAC195

  Aquesta novel·la ens la recomana l’Steluta Neghina: “És la història de la Nathalie, una noia que viu una bonica i curta història d’amor amb el seu marit, en François. De sobte, la seva vida canvia completament amb la mort de l’home que tant estimava. Amb temps i esforç, la Nathalie torna a reprendre la seva vida. Aquest llibre el recomanaria a tothom perquè és una història d’amor, trista a vegades, que ens serveix com a exemple que mai hem de llançar la tovallola i hem de mirar sempre endavant.”

  Anteriorment ens l’havia recomanat una altra alumna de l’Intermedi 1, la Laura, que ens en va dir: “És una novel·la senzilla i entretinguda, de lectura agradable i recomanable, carregada de romanticisme, sense ser una història d’amor apassionada, sinó la història d’una dona que lluita per trobar un lloc en el món.”

  Us hi animeu?

  Article complet

 • El petit príncep

  La Núria Bofill, del nivell Intermedi 2, ens recomana aquest llibre, que és tot un clàssic.  “A milers de quilòmetres, enmig del desert, sol i amb l’avió espatllat, un pilot ha hagut d’efectuar un aterratge, per  una avaria. L’endemà coneix el petit príncep. L’aviador sent curiositat davant la presència d’un infant que li demana “Si us plau, dibuixa’m un be!” Aquest vailet diu que prové d’un asteroide que comparteix amb una rosa i explica el seu viatge per arribar fins a la Terra, i tots els personatges que ha conegut pel camí.”

  La Núria pensa que el llibre és un aprenentatge per a la vida. Una bona lectura per a aquest estiu!

  índex

  Article complet

 • El lladre del mocador verd

  Aquest llibre ens el recomana la Míriam, del nivell Intermedi 2. És una història d’intriga situada al barri del Born de Barcelona i que té com a protagonista una perruquera, l’Eulàlia.

  Aquesta noia intentarà resoldre una sèrie de robatoris que hi ha al barri i coneixerà en Pau, un mosso d’esquadra amb qui establirà una relació.

  El lladre del mocador verd

  Article complet

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes