• Radiografia de noia amb tatuage

  És una novel·la policíaca de Jordi Sierra i Fabra en què una noia intenta demostrar que el seu xicot, acusat d’un assassinat, és innocent. Tot i saber que el noi l’ha enganyada, la protagonista no creu que ell sigui un assassí i s’enfrontarà a la seva família i als amics per demostrar-ho. Intriga i sentiments des de la primera pàgina.

  És el llibre que estem treballant per al proper club de lectura i té l’avantatge de comptar amb dues versions: l’original de l’autor i la versió en lectura fàcil feta per Marta Luna.

  En aquest enllaç en podeu llegir una bona crítica.

  Article complet

 • El cafè de la Granota

  El llibre que us recomanem aquesta setmana també té dues versions. El cafè de la granota és un recull de 14 relats en què Jesús Moncada va retratar amb molt d’humor, tendresa i esperit crític la vida de Mequinensa, la seva vila natal. Les històries que s’hi expliquen tenen com a fil conductor aquest cafè, centre de la vida social del poble i se situen pels volts dels anys cinquanta. Les narracions prenen més valor pel fet que la població original va desaparèixer sota les aigües del pantà de Mequinensa el 1957.

  Si us agrada l’obra, llegiu-vos també Camí de Sirga del mateix autor.

  I als lectors novells, us recomanem que en feu un tast amb la versió en català fàcil. Hi trobareu un resum de cinc dels relats de la versió de Moncada, adaptats per Elisenda Galobardes.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Article complet

 • L’atles furtiu

  Avui us recomanem un llibre amb dues versions: la primera, tal com la va escriure l’Alfred Bosch el 1998 i la segona, la versió reduïda, adaptada per a lectura fàcil per la Gemma Redortra el 2013.

  Aquesta novel·la històrica, situada al segle XIV,  ens parla d’un cartògraf jueu que rep l’encàrrec del rei de fer el mapamundi més complet que s’hagi fet mai. El savi decideix fer-ne dos, un amb totes les informacions contrastades i un altre, el furtiu, amb informacions encara no comprovades, mites i llegendes.

  Jafudà, el fill del cartògraf, ajudarà el seu pare en l’elaboració dels mapes i serà l’encarregat de portar-los de Mallorca a Barcelona. Això li farà viure situacions interessants, arriscades i compromeses; sobretot quan l’atles furtiu desapareix.

  Si us hi atreviu, llegiu-lo en la versió de l’Alfred Bosch, no és difícil i és molt més completa; però si sou lectors novells i no us hi veieu amb cor, amb la versió reduïda també us ho passareu bé.índex índexf

  Article complet

 • Jerusalem

  Llibre guanyador del Premi de novel·la curta de Lectura Fàcil del 2011, atorgat per l’Associació Lectura Fàcil; ens explica el llarg i dolorós conflicte entre palestins i israelians des de dos punts de vista: d’una banda, un jove soldat israelià, i de l’altra, un noi palestí acusat injustament de terrorista i una noia palestina, activista per la pau.

  Fàcil de llegir, però interessant  i amb molt de contingut.

  índexJr

  Article complet

 • Si tu em dius vine, ho deixo tot… però digue’m vine

  El personatge principal d’aquest llibre és en Dani, un noi que va perdre els pares de petit i va tenir una vida molt dura, marcada també pel fet de ser nan; però alhora va conèixer persones molt interessants que el van ajudar a créixer, no físicament però sí mentalment. A la novel·la també hi ha una part d’intriga, perquè el Dani haurà de trobar un nen perdut a l’illa de Capri, que té molt a veure amb la seva història personal.

  L’Anna Pagès ens el recomana, l’ha trobat molt emocionant. També ens el recomanen des del blog del Club de lectura del Xifra

  índexSí

  Article complet

 • La delicadesa

  la-delicadesa_david-foenkinos_libro-OMAC195

  Aquesta novel·la ens la recomana l’Steluta Neghina: “És la història de la Nathalie, una noia que viu una bonica i curta història d’amor amb el seu marit, en François. De sobte, la seva vida canvia completament amb la mort de l’home que tant estimava. Amb temps i esforç, la Nathalie torna a reprendre la seva vida. Aquest llibre el recomanaria a tothom perquè és una història d’amor, trista a vegades, que ens serveix com a exemple que mai hem de llançar la tovallola i hem de mirar sempre endavant.”

  Anteriorment ens l’havia recomanat una altra alumna de l’Intermedi 1, la Laura, que ens en va dir: “És una novel·la senzilla i entretinguda, de lectura agradable i recomanable, carregada de romanticisme, sense ser una història d’amor apassionada, sinó la història d’una dona que lluita per trobar un lloc en el món.”

  Us hi animeu?

  Article complet

 • El petit príncep

  La Núria Bofill, del nivell Intermedi 2, ens recomana aquest llibre, que és tot un clàssic.  “A milers de quilòmetres, enmig del desert, sol i amb l’avió espatllat, un pilot ha hagut d’efectuar un aterratge, per  una avaria. L’endemà coneix el petit príncep. L’aviador sent curiositat davant la presència d’un infant que li demana “Si us plau, dibuixa’m un be!” Aquest vailet diu que prové d’un asteroide que comparteix amb una rosa i explica el seu viatge per arribar fins a la Terra, i tots els personatges que ha conegut pel camí.”

  La Núria pensa que el llibre és un aprenentatge per a la vida. Una bona lectura per a aquest estiu!

  índex

  Article complet

 • El lladre del mocador verd

  Aquest llibre ens el recomana la Míriam, del nivell Intermedi 2. És una història d’intriga situada al barri del Born de Barcelona i que té com a protagonista una perruquera, l’Eulàlia.

  Aquesta noia intentarà resoldre una sèrie de robatoris que hi ha al barri i coneixerà en Pau, un mosso d’esquadra amb qui establirà una relació.

  El lladre del mocador verd

  Article complet

 • Mar i cel

  Mar i cel  és el proper llibre que llegirem al Club de lectura fàcil a la Biblioteca de Palafrugell. En transcrivim la ressenya que en fa l’Editorial Castellnou: “És una tragèdia romàntica, escrita el 1888. El mateix any va ser estrenada en el teatre, amb gran èxit. L’acció se situa al segle XVII, alguns anys després de l’expulsió dels moriscos d’Espanya. Un vaixell de pirates ha enfonsat una nau cristiana que anava cap a Barcelona i ha fet una trentena de presoners. Al mercat d’esclaus de qualsevol port africà en pagaran un bon preu. El capità dels pirates està ferit i rep les cures de l’única dona que viatja a bord. Aquest és el punt de partida d’una situació tensa que acabarà esclatant fatalment.”

  Si voleu comentar amb nosaltres aquesta història d’amor i acció, el dia 14 de març, passeu per la biblioteca a buscar-ne un exemplar.índex

   

  Article complet

 • Un rellotge amb dues inicials

  Una noia russa s’instal·la a Barcelona per fer de professora de rus a l’Escola Oficial d’Idiomes. Al cap de poc temps de ser-hi coneixerà el seu veí, un senyor d’edat avançada que viu sol. És vidu i el106066 seu fill, la jove i els néts viuen a França. El senyor Martí li anirà agafant confiança i li explicarà la història de la seva família. I a partir d’aquí la Tània s’esforçarà per recuperar la memòria i la dignitat d’aquells que van lluitar a la Guerra Civil espanyola i la van perdre.

  Article complet

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes