• Contes per parlar 1

  contes per parlar 1Aquí teniu 3 contes senzills de llegir i amb explicacions d’algunes paraules. El llibre està editat per la Direcció General de Política Lingüística, i us el podeu descarregar de franc.

  Un àpat diferent ens parla d’un jubilat a qui uns amics li preparen un sopar d’aniversari multicultural. Els gegants tracta les dificultats que té un gegant per declarar els seu amor a la geganta, ja que només té un dia a l’any per fer-ho, el dia de Festa Major. L’aprenent ambulant és l’aventura d’un jove escriptor anglès que s’instal·la a viure a Barcelona.

  El llibre conté a més a més preguntes per treballar oralment les tres històries, bibliografia i fragments literaris relacionats amb el tema de cada conte.

  Article complet

 • El bressol del basquetbol, de Toni Cotet

  bressol basquetbolEl llibre és una novel·la juvenil i tracta d’un noi de setze anys que juga a bàsquet a les categories inferiors del club de la seva ciutat: La Penya. A causa de la greu lesió del base titular, l’entrenador decideix de fer-lo debutar amb el primer equip.

  L’Oriol aprendrà què significa ser un jugador professional i per això tindrà els consells d’en Marc Serra, el jugador més veterà de la plantilla, amb qui encetarà una autèntica amistat.

  També retrobarà una amiga de la infantesa: la Cris, amb qui intentarà descobrir un misteri que afecta la gent que viu al seu barri.

  Una novel.la amb diversitat de trames que giren al voltant d’aquest misteri, que tot i estar adreçada a un públic juvenil el poden llegir adults amb un nivell intermedi de català.

  Article complet

 • La crida del bosc, (adaptació de Joan R. Berengueras i Rosa Bonafont)

  la crida del boscAquesta és la versió adaptada de lectura fàcil d’un llibre d’aventures que va tenir èxit des dels inicis de la seva publicació, ara fa més de 100 anys.

  La crida del bosc és la història del gos Buck, que ha de canviar de manera de ser per resistir les dures condicions de les regions del nord del Canadà i d’Alaska.

  Buck descobreix la vida dels gossos de trineu i dels buscadors d’or en aquelles terres. Tot plegat farà que li surtin els seus instints més amagats, imprescindibles per sobreviure en les noves circumstàncies. L’amistat amb un home i el contacte amb la natura el convertiran, a poc a poc, en company dels llops, els seus germans.

  L’autor d’aquest best-seller, Jack London,  va tenir una vida complicada. Es va dedicar a buscar or, va fer de rodamón i finalment es va posar a estudiar i a escriure novel·les. Però la seva addicció a la beguda se’l va endur quan només tenia 40 anys.

  Article complet

 • Cendra per Martina, de Manuel de Pedrolo

  cendra per martinaCendra per Martina és un llibre poc conegut de Manuel de Pedrolo però està considerada una de les obres més ben fetes d’aquest autor.
  Relata les relacions d’un triangle amorós des de la perspectiva de cadascun dels protagonistes.
  És un drama psicològic que se situa pels volts de la guerra civil espanyola del segle XX. Pedrolo coneixia bé aquesta realitat perquè va fer de sanitari al front.
  L’obra es va publicar el 1965 i reflecteix la capacitat de l’autor per copsar la psicologia dels personatges, que segurament va perfeccionar i practicar amb una de les feines que tenia: investigador privat!
  No és apta per a principiants…

  Article complet

 • L’abadia del diable, de Josep M. Morreres

  abadia diableUn thriller divertit i intel·ligent que t’atrapa des del principi. El llibre parodia el gènere policíac i les novel·les històriques amb secrets ocults.

  Maria de Blancaflor, abadessa del Monestir de Cobricel, apareix assassinada dins la seva cel·la. La porta de la cel·la s’ha hagut de forçar, ja que estava tancada per dins amb la clau al pany, i la finestra és una estreta obertura per la qual és impossible que passi una persona, cosa que fa pensar en una intervenció diabòlica.

  Joana de Vilacans, inspectora provincial de l’Orde de les Justinianes, i la seva jove ajudant, Sor Agnès de Vellorient, hauran de treure’n l’entrellat.  Al llarg de la investigació aniran aflorant tot un seguit d’interessos obscurs, lluites polítiques i enveges a dins de la comunitat femenina.

  La novel.la té 255 pàgines i es pot llegir sense dificultats. Està pensada per a joves i adults.

  Article complet

 • El Dr. Jekyll i Mr. Hyde (adaptació de M. Carme Salvadó)

  dr jekyllAquesta és la versió adaptada de lectura fàcil d’un clàssic entre clàssics de la literatura universal.

  Narra el perillós experiment científic que un dia decideix fer un prestigiós i honorable metge de Londres. Aquest experiment transformarà del tot la vida del científic.

  En aquesta obra l’autor planteja la lluita entre el bé i el mal que hi ha en cadascú de nosaltres. Mr. Hyde és el senyor amagat que tots portem a dins i que procurem controlar.

   

   

  Article complet

 • Robinson Crusoe, de Daniel Defoe (adaptació de Núria Codina)

  robinson-crusoe

  Aquest llibre pertany a la col·lecció de català fàcil. Té un nivell mitjà amb unes 1.500 paraules i també inclou un àudio per poder escoltar el relat llegit en veu alta.

  Robinson Crusoe explica les aventures d’un jove anglès que, al segle XVII, se salva d’una tempesta al mar i va a parar a una illa deserta, perduda enmig de l’oceà, on viurà 28 anys.

  Durant aquest temps, fa un calendari, construeix la pròpia casa, cultiva la terra, cria cabres, caça, lluita contra tempestes, contra animals salvatges i contra caníbals que arriben a l’illa, un dels quals, però, es converteix en amic seu, amb qui, finalment, es pot comunicar.

  Article complet

 • Lectura Fàcil: eina per fomentar la lectura i millorar la comunicació amb l’alumnat

  Curs semipresencial de 15 hores, amb certificat de la Generalitat, per a docents que vulguin fomentar la lectura i millorar la comunicació amb els alumnes i les seves famílies.

  Horari
  Classes pressencials: 12 i 26 de febrer; i el 12 i 26 de març, de 18h a 20:30h.

  Lloc
  Col·legi de Llicenciats de Catalunya (Rambla Catalunya, 8 Pral – Barcelona).

  Preu
  Socis ALF i Col·legiats: 50€
  Altres: 95€

  Article complet

 • Ja són aquí els grups de lectura en català per a l’hivern 2015

  lectura a l'hivernLa tercera setmana de gener comencem els grups de lectura per a adults en català a les biblioteques de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Són trobades quinzenals per llegir i també per parlar en català.

  En tot moment estaràs acompanyat i guiat per una persona voluntària que condueix les trobades. Només cal que vagis a la biblioteca i que t’hi apuntis!

  Els llibres d’aquest hivern i els dies i hores de les trobades són a la pestanya de dalt (calendari gener – abril 2015).

  Article complet

 • Grup de lectura en català per a adults a la Biblioteca Sant Roc

  foto llegimiparlem sant rocEl 3 de desembre va començar un nou grup de lectura per llegir i parlar en català.
  Els lectors són alumnes adults de català que es reuneixen cada 15 dies, els dimecres de 17.30 a 18.30h.
  La inscripció és gratuïta i per formar part d’aquest grup només cal que t’adrecis al personal de la Biblioteca Sant Roc (av. Congrés Eucarístic, s/n) .

  Article complet

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius