• “L’enginyós Sr. Ripley”, de Patricia Highsmith

    56. L'enginyós senyor Ripley (AJB_MITJA)L’enginyós Sr. Ripley, de l’any 1955, és la primera novel·la de Patricia Highsmith sobre Tom Ripley. Aquesta obra mostra els orígens de Ripley, provinent dels Estats Units, i el seu primer accés a la fortuna econòmica, dut a terme a través d’un crim en escenaris italians. Calculador i esteta, Ripley busca la riquesa personal com a revenja d’un període juvenil caracteritzat per la penúria. De L’enginyós Sr. Ripley se n’han fet dues versions cinematogràfiques: la primera l’any 1960, dirigida per René Clement, amb el títol À plein soleil, amb Alain Delon; i la segona l’any 1999, dirigida per Anthony Minghella, amb el mateix títol original de la novel·la i Matt Damon com a protagonista.

    (Extret del web de La Casa del Llibre)

  1. pepi grande

    17 abr. 16
    18:59 #

    El llibre el trobo intessant pero no m´ agrada com acaba

  2. Carme

    15 abr. 16
    16:49 #

    Aquest comentari és d’en Xavier.
    Aquest llibre em sembla un bon exercici d’enginy, com el seu nom indica. Va de menys a més, i el final no és com acostuma a ser normalment.

  3. sole

    12 abr. 16
    16:20 #

    En aquesta novel·la es narra com una persona per viure una vida plena de privilegis, luxe i plaer, arriba a convertir-se en un assassí sense escrúpols i sense límits per aconseguir-lo. La policia no sospita d’ell i queda impune.

  4. Rosa Sánchez Garrido

    16 març 16
    16:28 #

    El Pavelló Gris Para la professora: Montse Planàs
    Autor: Miguel Fañanas
    El llibre es tracta d’un hospici de nens d’extrema pobresa. On romanen per tres mesos.
    Aquell establiment, es diu “L’Esperança” que es trobava a Tarragona i té un gran misteri . Aquesta història la relata en Eduardo Ramos, quan és ja adult.
    La mare, els va haver d’enviar viure durant tres mesos, a l’hospici en Eduardo i al germà en Damià, per problemes de salut del pare, ja que la mare tenia molta feina per cura al pare i va parlar amb ells donant-les l’explicació de tot el que succeïa.
    El primer que els nens es donaran conta que havien d’obeir tots el qui li manava a fer, les castigaven per qualsevol assumpte
    Com no podien jutjar es facin grups així en Eduardo i en Damià van conèixer al Gregori va venir de Sabadell, i era Grassó, en Guillem Creixell, un vailet de deu anys que no sabia llegir, ja que ajudava al seu pare amb les ovelles en la muntanya, i omplia la colla en Bartomeu Heredia era de Barcelona d’origen gitano del barri de Poble nou.
    La senyoreta Emilià en uns de càstig que les feia els nens, les amenaço amb el pavelló gris.
    Els amics vam queda amb molt dubte del perquè era tan greu aquell lloc, i van hi ha començat fer les seves informacions.
    Així que s’han posat de acord per aclarir tot el misteri del Pavelló gris.
    Ho planificat fer-lo el divendres quan les corresponia netejar el menjador.
    El guillem, era el més ràpid, així l’entro al pavelló i quan va descobrir el que succeïa va a quedar espantat va a veure a molts nens en llit amarrats amb corretges es trobaven molt malament.
    Els amics van guardar silenci, perquè no podien fer res de res pels nens, però vam fer una promesa que pel que fa a poguessin les ajudarien.
    Tots, presentar una ocasió. L’autoritat de Madrid, els van a demanar que parlessis del bon tracto que rebre’n els nens allí. Els amics van tenir el valor de parlar amb els seus pares, amb molts de por.
    El pare de l’Eduardo tenis un amic en la creu vermella internacional de Ginebra.
    Així, es va poder rescatar als nens que estaven malalts, perquè experimentaven amb ells els metges
    de Madrid, ja que en aquell temps manaven els militars eren temps de Franco.

    Aquest llibre aquesta molt bé escrit, m’agrado llegir-ho
    Soc: Rosa Sánchez

  5. Carme

    11 març 16
    18:21 #

    És un llibre que al principi costa una mica de llegir pels noms dels persontges i la lletra una mica petita, però després és una lectura que et va atrapant i fins i tot quan l’acabes penses, tan de bo hi hagués uns segona part del llibre.
    M’ha agradat molt un llibre molt ben estructurat que mica en mica et va seduint. Us agradrà molt. El recomano!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius