• CREPS

    RECEPTA DE CUINA: CREPS

    Dificultat: baixa

    Ingredients per a 8 persones:

    –          250gr de farina

    –          4 ous

    –          Sucre

    –          Una mica de sal

    –          1/2 l de llet sencera

    –          50gr de mantega

    Poseu la farina en una plata i afegiu-hi ,a poc a poc,  amb la batedora de varetes, la llet, els ous, la sal i el sucre. La massa ha de quedar llisa però no espessa.

    Deixeu reposar la massa cinc minuts i després unteu una paella mitjana amb una mica de mantega i espereu que s’escalfi a foc mitjà. Per fer la primera crep tireu-hi un cullerot de sopa, i la repartiu perquè ocupi tota la base de la paella.

    Una vegada daurada, com a màxim un minut a foc suau la capa de sota,  desenganxeu la crep amb l’ajuda d’una espàtula i  doneu la volta per daurar l’altra cara.

    Repetiu aquesta operació de greixar amb mantega la paella amb cada crep.

    Consell per a la presentació: podeu afegir-hi xocolata, dolç de llet o melmelada, decorada amb nata.

    Cristina

    Article complet

  •  

    “Pastís de tonyina”

    Ingredients:

    – 240 grs de tonyina

    – 3 ous sencers

    – 100 grs de tomàquet fregit

    – 200 grs de nata líquida

    – 1 ceba

    –  sal, oli, julivert picat

    –  pebre negre mòlt

    – mantega

    – pa ratllat

     

    Elaboració:

    Trinxeu la ceba ben fina i poseu-la en una paella amb oli i deixeu-la que es faci molt lentament fins que quedi de color transparent.

    Poseu dintre d’un got per batre la ceba amb l’oli, els tres ous, la tonyina ben escorreguda d’oli, la nata líquida, el tomàquet fregit, el julivert picat ben finet, la sal i el pebre. Bateu els ingredients fins que quedi una pasta fina i homogènia.

    Unteu un motlle allargat amb mantega per tots els costats i empolseu una mica de pa ratllat on heu posat la mantega i tot seguit afegiu-hi la pasta fina de tots els ingredients.

    Poseu aquest motlle al forn preescalfat a 180º i feu servir la tècnica del “bany maria” per coure el pastís. La cocció serà aproximadament d’uns 30 minuts fins que vegeu que és ben cuit i daurat a la superfície. També podeu comprovar si és cuit si punxeu amb un pal de fusta i no hi queda res enganxat.

    Una vegada fet, traieu-lo del forn i desemmotlleu-lo quan estigui ben fred.

    Per fer una bonica presentació és millor tallar-lo en porcions individuals i decorar-lo amb salsa de tomàquet o maionesa.

     

    Només queda dir-vos: Bon profit !!

     

    Recepta presentada per Núria Cabrera del curs de català S2

     

    Article complet

  • NOU BLOC PER AL CURS DE CATALÀ SUFICIÈNCIA 2

    Hola a tothom,

    Ja tenim el bloc; un espai on podreu compartir amb els companys i companyes de classe del curs Suficiència 2 els materials, deures de classe, comentaris, redaccions que hàgiu fet, etc. El que vosaltres vulgueu.

    Us animo a participar-hi! Per això, per començar, cal que pengeu la recepta que vau fer fa uns dies. Així tothom la tindrà a l’abast. Que vagi de gust!

    Núria

    Article complet

  • Hola, món!

    Benvinguts al bloc Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquesta és la primera entrada del teu bloc del CPNL! Edita-la o esborra-la.

    Article complet

Categories


Històric


Darrers comentaris

  • Núria Cabrera: Hola Núria sóc la Núria Cabrera del curs S2, vull escriure la meva recepta però ho he de fer en aquest...
  • nsoriano: Hola!!
  • Anònim: Això és un exemple de comentari.

Núvol d’etiquetes