• XX Dictada Occitana

  El dissabte 28 de gener, a les 14.30 h, a la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la Rambla de Santa Mònica, 8, tindrà lloc la XX Dictada Occitana i, com ja fa alguns anys, hi participa la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del CNL de Barcelona.

  La Dictada occitana és un concurs d’ortografia obert a tothom. El seu objectiu és donar prestigi a la llengua occitana. Es realitza un cop l’any i la seva dinàmica és molt senzilla, el mateix dia a la mateixa hora en diversos indrets es llegeix un text en occità i els participants l’han d’escriure, tot seguit es fa la correcció dels textos i es dóna un premi a aquell que ha fet el dictat amb menys errades.

  Només cal fer la inscripció a caoc@caoc.cat o bé trucant al 93 284 36 34.Tots els participants rebran premis i diplomes. Hi haurà premis especials als primers de cada categoria (adult, professional i infantil!).

  El CNL hi participarà com a entitat col·laboradora cedint llibres Comencem a parlar i Viure a Catalunya de la Generalitat de Catalunya i 4 jocs de taula Patim, Patam, Patum per a les persones guanyadores, fent difusió de l’acte entre l’alumnat i informant a través dels tríptics i volanders dels cursos de català i de les diverses campanyes del centre.

   

  Article complet

 • Presentació de la novel·la de Maria Dolors Millat

  El dimecres 11 de gener, a les set del vespre, el grup de nivell S2 de la Teresa va assistir a la presentació de la novel·la La filla del Nord, de M. Dolors Millat, que va tenir lloc a Ona Llibres, al carrer Gran de Gràcia, 217.

  img-20170112-wa0001Maria Dolors Millat Llusà és una escriptora, poeta i docent, llicenciada en Història antiga. L’any 1993 va fundar l’Aula de Lletres, la primera escola d’escriptura de Catalunya que, posteriorment, esdevindria l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, de la qual va ser cap d’estudis durant quatre anys. La seva novel·la La filla del Nord és una història de coratge, d’amors i desamors, d’amistats i traïcions, de família i desarrelament.

  https://ca-es.facebook.com/OnaLlibres

   

  Article complet

 • Presentació de la 30a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius

  La delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del CNL de Barcelona ha assistit el dimecres 11 de gener, com a entitat col·laboradora, a la roda de premsa de presentació del Festival Folk Internacional Tradicionàrius que enguany arriba a la 30a edició. La presentació ha tingut lloc al Centre Artesà a les 12 hores.

  Per a aquesta ocasió, la Direcció del Festival ha decidit celebrar els 30Tradicionàrius del 13 de gener al 23 de juny de 2017, 6 mesos amb més de 100 propostes i 500 artistes folk d’arreu del món.

  L’alumnat i el professorat del CNL de Barcelona i els participants al programa del VxL tindran un 40% de descompte en les entrades.

  img-20170111-wa0007

  Per a més informació podeu fer clic a Tradicionàrius.

  Resultat d'imatges de tradicionarius logo XXX festival tradicionarius

  Article complet

 • Un nou “Mira i parla”

  Aquest mes de gener comença un nou “Mira i parla”, programa de conversa de català ofert pel CNL de Barcelona en col·laboració amb la Biblioteca Jaume Fuster, dinamitzat per Antoni Lladó.

  S’impartiran 6 sessions quinzenals. En cada sessió es projectaran imatges pictòriques  que serviran per iniciar el diàleg, compartir i intercanviar idees per afavorir el debat argumentat i construir relats diversos.

  S’adreça a aquelles persones que vulguin millorar la seva conversa en català. No cal tenir cap nivell específic de llengua ni de coneixements d’art.

  Calendari de sessions:

  19 de gener, 2 de febrer, 16 de febrer, 2 de març, 16 de març i 30 de març

  A les 19 hores, a la Biblioteca Jaume Fuster. Pl. Lesseps, 20-22

  Inscripcions a la biblioteca presencialment, de 15 a 19.30 h, al telèfon 93 368 45 64 o per correu electrònic a b.barcelona.jf@diba.cat

  Un nou 'Mira i parla'

  Més informació

  Biblioteca Jaume Fuster

  Article complet

 • Comentem poemes de Papasseit

  La quarta sessió del Club de lectura tindrà lloc el dimecres 18 de gener, a les 12.00 h, a la Biblioteca Jaume Fuster.

  Es comentarà l’Antologia de poemes, de Joan Salvat-Papasseit.

  Resultat d'imatges de antologia de poemes salvat papasseit

  Article complet

 • La nostra frase amagada és…

  “A vegades es treballa tota una vida per avançar només un metre, però així van créixer les grans muntanyes, avançant segle a segle, metre a metre.”

  Dels tres grups classe que hi han participat, les persones que guanyadores que s’han endut el joc de taula Patim, Patam, Patum són: la Maria, la Samara i la Carolina, alumnes de B3 de la Mireia, i en Jon, alumne del nivell I2 de la Rosabel. Enhorabona!

  1 cartell-cursos-catala 3 img-20161222-wa0034

  Moltes gràcies a tots els que hi heu participat!

  Article complet

 • Activitats nadalenques

  Aquí teniu una mostra d’algunes de les activitats que han fet aquests dies els alumnes de la delegació: cagar el tió, celebracions amb menjars típics, visita a la Fira de Santa Llúcia…

  img-20161216-wa0004 img-20161218-wa0005

  img-20161217-wa0005 img-20161218-wa0004

  Article complet

 • 16 de desembre. Els tres últims logogrifs!

  en gerundi  Resultat d'imatges de imagen adelantamiento correcto

  __ __ __ __ __ __ __ __

  1     6    1    17    18    1   17  10

   

   

  100 anys   a  100 anys

  __ __ __ __ __    __   __ __ __ __ __

  9    2    7     14    2       1      9     2    7   14   2

   

  Resultat d'imatges de centimetre cosir        a      Resultat d'imatges de centimetre cosir

  __ __ __ __ __    __    __ __ __ __ __

  16    2   10   11    2       1      16     2    10    11   2

   

  JA HEU TROBAT LA FRASE? FEU-NOS-LA ARRIBAR!

  El dia 22 de desembre lliurarem els jocs de taula!

  A la pàgina del blog “Activitats de la delegació” hi trobareu l’apartat “Endevina la frase amagada” on podreu completar tots els logogrifs que hem anat publicant fins ara.

  Article complet

 • Taller de cançons nadalenques

  El dimecres 21 de desembre al vespre els alumnes de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi participaran en el taller de cançons nadalenques del C.A.T., que anirà a càrrec d’Anaís Falcó, Xavi Rota i Jordi Fàbregas.

  El taller de cançons de Nadal   Resultat d'imatges de musica nadal

  Petit cançoner de Nadal 2016

  Per a més informació: La Taverna del CAT

   

  Article complet

 • Espectacles i concerts al Tradicionàrius

  Aquí teniu dues promocions per als concerts dels Quicos i del Pau Riba amb un codi de  descompte per poder comprar les entrades a través d’Entradium.

  Trobareu els codis promocionals als documents adjunts.

  promo-jisas-de-netzerit-221216

  promo-quicos-161216

  Per a més informació a http://www.tradicionarius.cat/.

   

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Av. Príncep d’Astúries, 23-27. 08012 Barcelona

Tel. 932 178 723. gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dimecres a la tarda de 16 a 20 h.


Quin temps fa avui?

La nostra estació meteorològica

Categories


Històric

CNL Barcelona


CPNL


Enllaços d'interès Gràcia


Enllaços d'interès Sarrià-Sant Gervasi


Comentaris recents