• ANDORRA; PAIS DE LA NEU I MOLT MÉS

     

    Aquest Principat independent des del 1278, amb 80.000 habitants i 470 km2, s’autoproclama el “país de la neu”. De raons per satisfer els esquiadors alpins, així com els snowboarders, no n’hi falten: tres estacions d’esquí alpí en dos dominis esquiables; Grandvalira i Vallnord, garanteixen la pràctica dels esports blancs durant tota la temporada.

    Viatjar Andorra a esquiar, és una experiència tan diferent, que només els que l’han viscut poden descriure-la. Però aquesta no és la única activitat que aquest petit país, situat en els Pirineus, té per oferir. Andorra és molt més.

    Per als que busquen altres sensacions, que van més enllà de la pura adrenalina del descens, Andorra també ofereix passejades amb raquetes, excursions amb trineus tirats per gossos, construcció d’iglús, descensos amb bicicletes de neu, telemarc, sortides amb motos de neu, immersió en llacs gelats i patinatge sobre gel, que es pot practicar al Palau de Gel d’Andorra (a Canillo) o a Naturlàndia.

    Per als enamorats de la naturalesa, una de les excursions més conegudes és la ruta dels Llacs Tristaina. Destacar també el Parc Natural de la Vall de Sorteny i el Parc Natural del Comapedrosa.

    Per als amants de les compres, en territori andorrà hauran d’anar amb compte si no volen tornar cap a casa amb el saldo de la targeta de crèdit esgotat. Els nuclis d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany formen una única urbs on les botigues són el principal atractiu. S’hi pot trobar de tot i a bon preu, des de l’última moda en tecnologia (mòbils, ordinadors, PDA, DVD…) fins a roba, sense oblidar-se del tabac i les colònies, dos dels productes estrelles d’Andorra.

    Després d’un dia d’esquí, naturalesa i de compres, el visitant no pot marxar d’Andorra sense una estada al centre termal de Caldea, on podrà recuperar les energies gastades gràcies a les seves piscines termals, una de les quals se situa a l’exterior i ofereix unes vistes magnífiques de tot el Principat.

    En relació a la gastronomia, és imprescindible visitar:

    – Restaurant l’Abarset: Un dels llocs més reconeguts en l’àrea Grandvalira, situat en el Tarter, on comencen i finalitzen les jornades d’esquí.

    – Restaurant Burger Roc: On  fan les millors hamburgueses d’Andorra, situat a Canillo.

    – Bar de tapes La Caleta situat a Soldeu.

    Per últim, dir que Andorra, per molts és sinònim de vacances a la neu, esquí, compres i naturalesa en estat pur. Per mi, Andorra, és el pais de la neu i molt més….

    Laura Barreto.

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.