Benvinguts al Blog del Voluntariat!

Us animem que participeu al blog amb les vostres aportacions.

 • El VxL i l’associació Vic Comerç signen un acord de col·laboració

  El programa VxL i l’associació de comerciants Vic Comerç han signat un acord de col·laboració. Aquest acord suposa que els establiments adherits a Vic Comerc es comprometen a parlar en català a les parelles lingüístiques que vagin als seus locals.

  L’associació Vic Comerç té 330 establiments adherits. Per tant, s’obre un ventall molt ample d’establiments on els voluntaris podran anar a fer pràctiques lingüístiques.

  Article complet

 • El CPNL i La Seca Espai Brossa ofereixen un descompte per anar a veure dos espectacles

  La Seca Espai Brossa ofereix als participants del programa VxL i a l’alum­nat del CPNL un descompte per assistir als espectacles:

   Jugant amb la màgiaels dimecres i dijous (preu de l’entrada amb descomp­te: 12 €) i els divendres, dissabtes i diumenges que hi hagi funció (preu de l’entrada amb descompte: 15 €)

  – Poemes visualsels dimecres i dijous (preu de l’entrada amb descompte: 10 €) i els divendres, dissabtes i diumenges que hi hagi funció (preu de l’entrada amb descompte: 12,5 €)

  Article complet

 • El CPNL i La Seca Espai Brossa ofereixen un descompte per anar a veure aquest espectacle

  La Seca Espai Brossa ofereix als participants del programa VxL i a l’alum­nat del CPNL un descompte per assistir a l’espectacle Àries de reservat els dimecres i dijous (preu de l’entrada amb descompte: 10 €) i els diven­dres, dissabtes i diumenges que hi hagi funció (preu de l’entrada amb descompte: 12,50 €) .

  Àries de reservat

  Una soprano coloratura i la seva pia­nista, eterna companya de penes, han estat contractades per a un con­cert privat molt especial de cap d’any. Gent de gustos peculiars i for­ça cars, volen rebre el nou any amb una celebració amb música fina en directe.

  Després de les dotze campanades, però, el guirigall de la festa s’atura de cop. No queda ningú viu…

  Aquest espectacle es representa a la Sala Palau i Fabre de La Seca Espai Brossa (carrer dels Flassaders, 40, Barcelona) del 29 de novembre al 9 de desembre, de dimecres a dissabte a les 20 h i diumenges a les 18 h.

  Article complet

 • Les parelles lingüístiques assisteixen a la projecció dels curtmetratges del festival Julius 2017

   

  Dissabte , 26 de novembre al matí, parelles lingüístiques de Vic i de Manlleu van assistir a la projecció d’una part dels curtmetratges que aquest any concursaven al Festival Julius 2017, que va començar el dia 21 de novembre i va acabar el mateix dissabte a les 10 del vespre amb la gala de cloenda i el lliurament de premis.

  En el marc del festival es van fer tallers, taules rodones i xerrades. En total es presentaven 23 curtmetratges que es van projectar en dos blocs diferents. Els voluntaris i aprenents van assistir a la projecció del segon bloc i van poder veure 12 curtmetratges que s’inspiraven en la pel·lícula Encontres a la tercera fase d’Steven Spilberg, 1977, tema obligatori sobre el qual s’havia de basar l’argument de tots els films.

  Al final de la projecció els assistents van poder votar els dos curtmetratges que els havien agradat més. Aquesta votació va servir per atorgar, el dissabte al vespre, el premi del públic Pitet de Bava 2017.

   

  Article complet

 • Presentació del VxL a Centelles

  Dimarts, dia 21 es va fer la presentació del programa Voluntariat per la llengua a Centelles. Aquest any s’ha tornat a engegar després que l’any passat no hi hagués cap parella lingüística.

  L’acte es va fer a l’Oficina de Català de Centelles a les quatre de la tarda. Les persones voluntàries són persones molt arrelades al poble, la qual cosa facilitarà que els aprenents en coneguin els costums i les entitats més rellevants.

  Es va fer una petita presentació i es va lliurar material que els podrà ajudar a trobar temes de conversa. També se’ls va lliurar el carnet del VxL i se’ls va explicar que hi ha establiments i entitats de la comarca i de tot Catalunya que ofereixen avantatges als participants del VxL.

  Article complet

 • Cinc nous comerços de Torelló s’han adherit al VxL

  Òptica Jaumira

  Botiga de roba Neiss

  Anna Bioestètica

  Copyges

  Electrodomèstics Badia

  Article complet

 • Festival de curtmetrarges Julius 2017 a Vic

  Si sou aficionats al cinema us convidem  a les projeccions  del Festival Julius 2017.

  La nostra proposta és assistir a la projecció de dissabte, dia 25 de les 12.00 a les 14.00 h a l’espai ETC (passeig de la Generalitat, 46 de Vic).

  Podríem trobar-nos a l’entrada a les 11.45h.

  Us agrairem que ens confirmeu l’assistència. Podeu contestar aquest correu o bé ens podeu telefonar als telèfons 93 886 65 88 (Montse) o 93 850 66 22 (Gemma).

  I si us ha agradat molt i voleu repetir, a la tarda de dissabte continuaran les projeccions. Finalment, a les 22.00h es farà el lliurament de premis i la cloenda.

  L’entrada és gratuïta!

  Per saber-ne més, feu clic en aquest enllç:

  Festival Julius 2017

  Us hi esperem!

  Article complet

 • Vols veure una obra de teatre al TNC? Vols anar-hi en grup? El Teatre Nacional de Catalunya i el CPNL t’ho posem fàcil!

  El Teatre Nacional de Catalunya ofereix als alumnes del CPNL i als participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), diversos avantatges.

  Un descompte del 10% en el preu de l’entrada per veure qualsevol obra que programi el TNC.

  Per gaudir d’aquesta promoció, cal comprar les entrades:

  – a les taquilles del TNC. Plaça de les Arts, 1. Barcelona. 

  Horaris:


  -Dimecres, de 16 a 19 h, i dijous i divendres, de 17 a 20 h

  -Dissabtes, de 15 a 20 h i fins a les 21.30 h (els dies de doble funció)

  -Diumenges, de 15 a 18 h  


  L’hora abans de l’inici de les representacions, la venda i recollida 

  d’entrades és exclusivament per a la funció d’aquell dia. 


  – al 
  telèfon 93 306 57 20

  – a les 
  taquilles Tiquet Rambles. Palau de la Virreina. La Rambla, 99. 
  Barcelona.


  Horaris:


  -De dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h

  (excepte els dies 25 i 26 de desembre, l’1 de gener i l’1 de maig)


  En tots els casos l’alumnat i els participants en el Voluntariat per la llengua han de tenir el carnet acreditatiu vigent i presentar-lo en el moment de comprar o reservar les entrades.

  • Un descompte del 15% en el preu de l’entrada per a grups superiors a 10 persones 

  Per gaudir d’aquesta promoció, cal gestionar la compra d’entrades a través del Servei de Grups del TNC (grups@tnc.cat)

  L’alumnat i els participants en el Voluntariat per la llengua han de tenir el carnet acreditatiu vigent, fer constar que el tenen en el moment de reservar les entrades i presentar-lo quan les recullin.

  Article complet

 • Vols anar a un concert al Palau de la Música?

  El Palau de la Música i el CPNL t’ho posem fàcil!

  El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Patronat de la Fun­dació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana han signat una addenda al conveni de col·laboració que es va signar l’any passat. Aquest conveni té com a objectiu la realitzaciód’activitats de foment culturaladreçades a diversos col·lectius del Consorci per a la Normalització Lingüística.

  Aquesta col·laboració consolida la voluntat de les dues institucions de treballar conjuntament i en xarxa per fomentar l’ús social del català com a eina de convivència i difon­dre la llengua, el patrimoni i la cul­tura catalanes entre tota la pobla­ció.

  La Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ofereix als alumnes del CPNL i als participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), aquest avantatge:

  ∙ Preus especials en les entrades d’una selecció de concerts programats pel Palau de la Música Catalana aquesta temporada.

  Els concerts de la promoció del mes de novembre són:

  – 19 de novembre, a les 17 h, Homenatge al Pare Ireneu Segarra
  – 25 de novembre, a les 12 h, 
  Trencadís de cançons (concert familiar)


  Per gaudir d’aquesta promoció, cal comprar les entrades
   per Internet o

  a les taquilles del Palau de la Música Catalana.

  Per internet:

  – Accediu a la pàgina web de la promoció per a l’alumnat i el VxL:
  https://palaumusica.shop.secutix.com/list/partnerAdvantage?code=CPNLVxL17-18
  – Cliqueu a “Comprar” al concert que vulgueu
  – Escolliu la zona de butaques que us interessi. Si hi ha diversos rangs de preus (zones de butaques) escolliu la zona més econòmica
  – Seleccioneu el primer seient
  – A la part dreta de la pantalla que mostra la sala, cliqueu al desplegable que hi ha a l’apartat 
  Les teves reserves
  – Escolliu l’opció 
  Consorci per a la Normalització Lingüística CPNL Voluntaris
  – Cliqueu a “Actualització”
  – Seleccioneu el segon seient
  – A la part dreta de la pantalla que mostra la sala, cliqueu el desplegable que hi ha a l’apartat Les teves reserves
  – Escolliu l’opció Consorci per a la Normalització Lingüística CPNL Voluntaris
  – Cliqueu a “Actualització”
  – Cliqueu a “Afegir a la cistella”
  – Reviseu les dades de la compra
  – Cliqueu a “Compra ara”
  – Continueu el procés de compra accedint-hi com a usuari o feu el registre com a nou client
  – Introduïu les dades que us demanin i finalitzeu la compra

   

  Les entrades es poden imprimir en el moment de la compra o posteriorment a l’espai personal del Palau (com a usuari registrat). Si no podeu imprimir-les, podeu demanar-ho a les taquilles del Palau, el mateix dia del concert, una estona abans que comenci.

  També podeu comprar les entrades per als concerts a les taquilles del Palau de la Música. Per identificar-vos, heu de portar el carnet de l’estudiant o del VxL. 

  Article complet

 • Presentació de les parelles lingüístiques 2017-2018 a Torelló

  Dijous, dia 26 d’octubre es va presentar una nova edició del programa Voluntariat per la llengua a Torelló. A l’acte hi van assistir gairebé la totalitat de voluntaris i aprenents que formaran part del programa durant aquesta edició. Per a alguns, aquesta serà la primera experiència com a voluntaris o aprenents; en canvi n’hi ha d’altres que ja porten molts anys participant-hi. Com que no es coneixien, a cada voluntari i a cada aprenent se’ls va donar un paper amb una paraula que defineix el programa VxL (solidaritat, aprenentatge…). L’aprenent tenia la paraula completa i el voluntari tenia la inicial. A partir d’aquí s’havien de trobar.

  També se’ls va fer entrega del carnet i se’ls va explicar quines són les entitats i establiments de la comarca que estan adherits al programa i els avantatges que els ofereix cacascun.

  A l’acte hi va assistir la regidora de cultura de l’ajuntament de Torelló, la directora del CNL d’Osona, la tècnica de l’OC de Torelló i la dinamitzadora del VxL a Osona. També hi havia una representant de la premsa local que, com cada any, en fa difusió.

  Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Carme Esteban Marín: La voluntària és de Sant Hipòlit de Voltregà La noia que aprèn es eqüatoriana
 • Antoni: Moltes gràcies per la vostra rectificació. Us ho agreixo!
 • gbaladas: Moltes gràcies per fer-nos arribar el comentari. Disculpeu l’error, ja hem fet les rectificacions que...
 • Antoni: Com a sicilià que sóc i pel voluntariat que estat fent en aquests anys pel català, m’indigna que un...
 • ecarreras: Gràcies Xevi, tots hi sortim guanyant!

Núvol d'etiquetes