• Setmana dels alpinistes i samurais

  El tercer 1/4 de català de platja arriba amb l’esquema habitual i una nova secció per donar cabuda a la pura i simple actualitat lingüística (la que no provoca —o hauria de provocar— mal de fetge).

  Per a les orelles:

  • De novetats discogràfiques recomanables n’hi ha cada setmana, però si cal triar-ne només una, aquesta setamana que no tenim festivals ni concerts en català a la vista, és el moment de proposar “Alegria revistat”, la relectura del disc que va catapultar Antònia Font a la fama que publica la revista Enderrock amb el número de juliol. En què consisteix? Aquí s’explica tot: “Alegria revistat“.

  Per als ulls i el cervell:

  • Diversos autors (14 + 1 prologuista): El català em sedueix. 53 reflexions de Tallers per la Llengua per viure millor en català. Doncs això: 53 articles breus (de dues o tres pàgines la majoria) publicats en diaris i revistes digitals i/o comarcals, sectorials, etc., ara reunits en un volum de còmoda lectura esparsa a la platja, a l’hamaca migdiadera…

  Brúixola (per no pedre el rumb de l’actualitat):

  • El Govern aprova el decret d’organització transversal de la seva política lingüística. Entre d’altres “novetats”, ressuscita la Xarxa Tècnica de Política Lingüística.
   • Ho explica La Malla (a partir del titolet “Transversalitat lingüística”)
   • Ho explica el bloc Falar y lleer

  Per tenir mal de fetge:

  • Continua el colobrot periodístic de l’estiu sobre el setge al català, ara són el diari El Punt, amb reportatge i editorial a l’edició del 18 de juliol —tria de data casual?— i abans la revista El Temps, en un ampli dossier (cal ser subscriptor per poder-lo llegir al web o anar a una hemeroteca, l’article de presentació, de Núria Cadenas, sí que es pot llegir complet) al número 1408, del 7 de juny, amb l’interès afegit que ofereix la perspectiva valenciana de la qüestió.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Segueix «1/4 de català» al Twitter


Enllaços


Arxius


Vist i no vist