• Setmana del consumidor

  El quart 1/4 de català de platja serà el darrer fins al setembre. Com que arriba el període més vacacional de l’estiu fins i tot l’actualitat lingüística s’estova i aquest cop no hi haurà propostes per al mal de fetge. Sí que tindrem en compte que de vacances, si surts de casa, toca pagar per quasi tot, així que cal no oblidar que qui paga mana i el consumidor té uns drets lingüístics que recull el nou Codi de consum de Catalunya, plenament vigent des del dia 23 de juliol.

  Per si no teniu encara prou clars els vostres drets lingüístics com a consumidors, a l’apartat de “Preguntes més freqüents” de l’Agència Catalana del Consum els trobareu tots, ben explicadets, a l’epígraf Drets lingüístics.

  Per a les orelles:

  • Dos clàssics per a les vacances si esteu a Tarragona: Quico Pi de la Serra serà a l’Espai Palmera aquest dissabte a 2/4 d’11 de la nit. Fonts fiables han assegurat que cantarà la “Cançó de l’atzar“, un antic èxit seu que comença amb la frase “A l’ombra d’una palmera / que hi ha al carrer de l’atzar…”; ah, i és gratis!
  • L’altre clàssic arriba per la Festa Major de Sant Magí; Raimon presenta “Rellotge d’emocions” al Teatre Auditori del Camp de Mart, el dia del Patró de la ciutat (19 d’agost per als forans), a 2/4 de 10 del vespre; de 15 € a 30 € l’entrada.

  Per als ulls i el cervell:

  • La llengua natural“, articlet —per breu, no per falta d’intensitat— de Narcís Comadira al diari Ara de diumenge 24 de juliol. Per llegir i reflexionar-hi una estona.
  • La reflexió final de temporada, que resumeix la situació del català ara i les seves perspectives de futur, l’aporta Miquel Estrubell (Linguamon) en una entrevista molt completa al digital Crònica.cat.