• «Paraula Viva» (presentació)

  «Paraula Viva» és el títol que li hem posat al concurs amb què estrenem la 13a temporada d’1/4 de català, certamen que arrencarà el 5 d’octubre i durarà fins a Nadal.

  L’any 2011 es commemora el centenari de la mort de Joan Maragall i el del naixement de la Secció Filològica de l’IEC. Per aquest motiu, la Secció Filològica i la Institució de les Lletres catalanes convoquen tota la societat a promoure al llarg d’aquest any tota mena d’iniciatives que contribueixin a descobrir, compartir, exercitar i celebrar la vitalitat, la creativitat expressiva i el dinamisme innovador de la llengua catalana, sota el lema “2011, l’any de la paraula viva”.

  Dinàmica del concurs

  1. Per participar-hi, heu d’enviar-nos la vostra frase feta o el vostre refrany preferit, amb una breu argumentació de la tria. L’originalitat, la gràcia, els jocs de paraules i l’enginy puntuen a l’alça, lògicament. Heu d’escriure la vostra “participació” en forma de comentari a l’article del concurs que publicarem al bloc cada setmana.

  2. Pot prendre part al concurs qualsevol persona que no treballi al CNL de Tarragona ni a la Unitat de Lletres i Premis de l’Ajuntament, i especialment volem que hi participin els alumnes del CNL i les nostres parelles lingüístiques.

  3. El premi consistirà en un llibre dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que ens regala la Unitat de Lletres i Premis de l’Ajuntament de Tarragona. La Mireia Solé, tècnica d’aquesta oficina formarà el jurat del concurs, juntament amb el presentador del programa de ràdio.

  4. El resultat de cada setmana s’anunciarà durant l’1/4 de català del migdia del dimecres a Tarragona Ràdio. Cada dimecres a la tarda s’obrirà un nou apunt al bloc per a les vostres aportacions.

  5. En cas d’allau de participació, els premis setmanals podrien ser 2, 3 o qui-sap-los!

  6. Qualsevol qüestió que no quadri serà resolta unilateralment pel jurat. Ris-ras!