• «Paraula Viva» (presentació)

  «Paraula Viva» és el títol que li hem posat al concurs amb què estrenem la 13a temporada d’1/4 de català, certamen que arrencarà el 5 d’octubre i durarà fins a Nadal.

  L’any 2011 es commemora el centenari de la mort de Joan Maragall i el del naixement de la Secció Filològica de l’IEC. Per aquest motiu, la Secció Filològica i la Institució de les Lletres catalanes convoquen tota la societat a promoure al llarg d’aquest any tota mena d’iniciatives que contribueixin a descobrir, compartir, exercitar i celebrar la vitalitat, la creativitat expressiva i el dinamisme innovador de la llengua catalana, sota el lema “2011, l’any de la paraula viva”.

  Dinàmica del concurs

  1. Per participar-hi, heu d’enviar-nos la vostra frase feta o el vostre refrany preferit, amb una breu argumentació de la tria. L’originalitat, la gràcia, els jocs de paraules i l’enginy puntuen a l’alça, lògicament. Heu d’escriure la vostra “participació” en forma de comentari a l’article del concurs que publicarem al bloc cada setmana.

  2. Pot prendre part al concurs qualsevol persona que no treballi al CNL de Tarragona ni a la Unitat de Lletres i Premis de l’Ajuntament, i especialment volem que hi participin els alumnes del CNL i les nostres parelles lingüístiques.

  3. El premi consistirà en un llibre dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que ens regala la Unitat de Lletres i Premis de l’Ajuntament de Tarragona. La Mireia Solé, tècnica d’aquesta oficina formarà el jurat del concurs, juntament amb el presentador del programa de ràdio.

  4. El resultat de cada setmana s’anunciarà durant l’1/4 de català del migdia del dimecres a Tarragona Ràdio. Cada dimecres a la tarda s’obrirà un nou apunt al bloc per a les vostres aportacions.

  5. En cas d’allau de participació, els premis setmanals podrien ser 2, 3 o qui-sap-los!

  6. Qualsevol qüestió que no quadri serà resolta unilateralment pel jurat. Ris-ras!

 1. egarriga

  28 Set 11
  18:01 #

  No s’entén, la dinàmica del concurs. M’ho pot explicar millor?

 2. TERESA

  12 Nov 11
  18:35 #

  Frase feta que m’agrada perque geralment vaig així: Tenir el cap com un timbal.

 3. Teresa Almendros

  15 Nov 11
  22:32 #

  Si veus 1 cèntim pel carrer agafa’l, perque els temps que corren s’ha de “Fer calaix”

 4. Juan Leon

  28 Nov 11
  20:19 #

  Tothom veu la cosa segons les ulleres que es posa. Aquest refrany penso que vol dir que un mateix fet és interpretat d’una manera diferent segons com ho vegi cadascú. No hi ha una sola manera d’entendre la realitat, sinó que hi ha diferents opinions. Un exemple pot ser els que són del Barça i els que són del Madrid o, en politica, els que són socialistes i els que són del Partit Popular.

 5. Fina Gené

  28 Nov 11
  20:32 #

  “Vesteix un bastó i semblarà un senyor”. Diuen que els diners no són la solució de tots els problemes però ajuden a passar millor els mals tràngols. Tanmateix una persona senzilla, vestida i maquillada de manera sofisticada, pot semblar una altra persona.

 6. jocuri bile

  06 Gen 12
  4:15 #

  «Paraula Viva» (presentació) Un quart de català  is a remarkable share. Many thanks for this writing.

 7. bile

  09 Gen 12
  0:25 #

  I believe that you should write extra on this topic «Paraula Viva» (presentació) Un quart de català . It won’t be a taboo subject however typically people are not enough to talk on such topics.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius