• «Paraula viva», setmana 7

  Des d’ara i fins al dia 29 de novembre  ja podeu aportar la vostra participació al concurs en forma de comentari a aquest articlet, clicant a dalt on diu “comentaris”.

  Quina és la teva frase feta o refrany català preferit? Explica perquè, amb tot l’enginy lingüístic que puguis.

  Dinàmica del concurs

  Guanyador de la setmana 6: Juan León

  Pot passar per CNL de Tarragona a recollir el premi de dilluns a divendres, de 2/4 de 10 del matí  a 2/4 de 2 del migdia.

  Premi: Moniseur Binoix i altres contes (13è premi de narrativa curta per Internet Tinet) + Matí i altres contes (14è Premi de narrativa curta per Internet Tinet).

 1. Teresa Almendros

  27 Nov 11
  12:43 #

  Estem a novembre i amb sol, veurem com serà el maig perquè “Novembre calent, maig gelat”. Amb la crisi que hi ha els espanyols estem esperant la loteria de Nadal encara que “A Pasqua el joc i a Nadal el foc”, però, a veure si tindrem sort.

 2. Tomás

  28 Nov 11
  20:54 #

  ” Feina feta no té destorb “, que vol dir que tota la feina que s’hagi de fer, com més aviat la facis millor.

 3. Berit Harms

  29 Nov 11
  11:57 #

  Un dia, un amic meu em va preguntar si volia anar amb ell a un bar per veure un partit del Barça. Jo vaig dir que sí i llavors “ens hi vam deixar la pell”. Aquesta frase feta m’agrada molt perquè reflecteix molt bé la sensació que els culers tenen quan van a veure un partit del seu club favorit.

  En la meva llengua, l’alemany, no existeix una frase així i la primera vegada que la vaig sentir no sabia què volia dir i intentava traduir-la. Però sense context, això vol dir una cosa molt estranya i molt greu. Sort que el meu amic m’ho va explicar, perquè sinó, m’hauria quedat amb la sensació que els culers són uns bàrbars!

 4. Elga

  29 Nov 11
  12:11 #

  Tot sovint ens queixem perquè les coses no ens surten com voldríem o perquè el que esperàvem d’una persona o d’alguna feina no es correspon amb la realitat. És llavors que pren sentit la frase “qui no vulgui pols, que no vagi a l’era”, i és que abans d’embrancar-nos en un afer, sovint ja sabem les conseqüències que pot tenir.

 5. rafel

  29 Nov 11
  15:44 #

  El que els passarà als nostres politics quan vagin a Madrid, a pactar qualselvol cosa, ” perdre bous i esquelles”

 6. Ferran

  29 Nov 11
  15:52 #

  Qui dies passa, anys empeny.
  No tens que capficar-te en excés amb els problemes del dia a dia.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius