• «Paraula Viva», setmana 8

  Des d’ara i fins al dia 13 de desembre  ja podeu aportar la vostra participació al concurs en forma de comentari a aquest articlet, clicant a dalt on diu “comentaris”.

  Quina és la teva frase feta o refrany català preferit? Explica perquè, amb tot l’enginy lingüístic que puguis.

  Dinàmica del concurs

  Guanyadora de la setmana 7: Fina Gené

  Pot passar per CNL de Tarragona a recollir el premi de dilluns a divendres, de 2/4 de 10 del matí  a 2/4 de 2 del migdia.

  Premi: Moniseur Binoix i altres contes (13è premi de narrativa curta per Internet Tinet) + Margarides de fons, de Mireia Vidal-Conte (Premi Ramon Comas i Maduell de poesia 2007).

 1. Teresa Almendros

  03 des. 11
  1:12 #

  “En un tres i no res” ja serem a Nadal i, com diu la dita “per Nadal, cada ovella al seu corral”. Si rebeu regals, “a cavall regalat, no li miris el dentat”, que “qui no vulgui pols que no vagi a l’era”.
  Sense adonar-nos-en ja serem a Nadal i intentem estar amb la família. Si rebem regals hem de donar les gràcies perquè no tothom en rep, i ens evitem problemes, o raons, o que algú se’ns enfadi.

 2. Tomás

  14 des. 11
  2:03 #

  Amb motiu de l’arribada de les festes de Nadal hi ha una dita, “per Nadal, qui res no estrena, res no val”. És pot entendre de diferents maneres: abans era com una tradició estrenar alguna cosa que t`havies comprat, però avui dia té un significat més de síndrome consumista. És el que té l’època que ens toca viure: disfrutem menys i gastem més.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius