• Setmana de les noves visions

  La setena tovallola d’1/4 de català de platja —i penúltima, ja ho podem afirmar—, arriba per plantejar noves maneres de mirar la realitat de la llengua, especialment des de l’àudiovisual.

  Per a la vista:

  • El Portal de vídeo de la Universitat de Barcelona ens ofereix una entrevista —en vídeo, naturalment— amb l’eminent lingüista i dialectòleg Joan Veny, amb l’explícit títol de «15 minuts amb… Joan Veny». I de la generació de Veny ja en queden pocs…
  • El diari Ara i el portal Filmin han creat Ara Films, una plataforma de comercialització de cinema en línia amb pel·lícules originals i doblades en català. S’hi ofereix, principalment, cinema independent amb estrenes internacionals i un ampli catàleg del millor cinema català, espanyol, europeu i d’altres procedències. Amb aquesta iniciativa, el català s’incorpora a un dels sistemes de distribució cinematogràfica amb més expectatives. [Extret dels Flaixos d’actualitat, núm. 94]
  • «Són bojos, aquests catalans?!» és un projecte de documental promogut pel lingüista i diplomat en producció de cinema i televisió David Valls i la productora Zeba. L’objectiu és mostrar sobre el terreny la situació del català a Catalunya d’una forma irònica i crítica. Es divulgarà per Internet i es finançarà a través de la plataforma Verkami. Apadrinat per Tallers per la Llengua i la Plataforma per la Llengua, el projecte té l’assessorament del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (UB). [Extret dels Flaixos d’actualitat, núm. 94].

   

  Per a les pulsions rítmiques:

  • Una dels plats forts musicals de les Festes de Santa Tecla —i dels poquíssims de gran format, amb les superretallades culturals d’enguany, que Tarragona és Capital de la Cultura Catalana…— és el concert de Mishima, el dijous 20 de setembre, a l’Auditori del Camp de Mart, a les 10 de la nit. Per als seguidors d’1/4 de català, en qualsevol de les seves versions, no cal dir res més sobre Mishima, però si aneu despistats, ho trobareu tot al seu Myspace, Facebook, Viasona, Viquipèdia.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius