• Setmana del retorn a les ones

  La vuitena i última tovallola d’aquest 1/4 de català de platja 2012 no serà el comiat festiu que hauríem volgut, per la trista notícia de la mort de Martí Gasull, fundador i un dels motors de la Plataforma per la Llengua, l’ONG del català, com els agrada definir-se ells mateixos i que tants documents, informes i estudis ens ha fornit per omplir hores i hores del programa 1/4 de català en versió hertziana i que la setmana vinent torna a les ones, encetant la 14a temporada.. Des d’aquest bloc lamentem molt aquesta dissort, i encoratgem els “plataformos” a continuar endavant i no defallir.

  Passem el rasclet:

  Abans de marxar de la platja cal passar el rasclet per l’arena per recuperar els objectes que se’ns hi han escolat (una manera de dir que això serà un calaix de sastre, però em guardo trumfos a la màniga del barnús, que aquests dies, a la platja ja cal portar-lo).

  • A la segona tovallola d’aquest estiu presentàvem el nou i primer disc de Pastora totalment en català, Una altra galàxia. Doncs la cançó que li dóna títol acaba de guanyar el 18è Premi Cerverí a la millor lletra de cançó. L’organitzen Catalunya Ràdio, iCat fm i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista “Enderrock” i el portal Vilaweb, i es decideix per votació dels oients/lectors.
  • El 27 de setembre de 2012, cap a les 9 del vespre, l’ajuntament de Roda de Berà va aprovar per unanimitat declarar com a oficial el topònim Berà. Per als rodencs i rodenques avui és un dia històric; per als estudiosos de la nostra llengua, també. Finalment, i després de dècades de contradiccions, malentesos i fins i tot persecucions, el consistori rodenc ha fet el que hauria d’haver fet ja fa més de trenta anys: acceptar com a ofical l’ús de Berà.
  • Parlant de drets, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya ja té penjat al web el número 57 de la Revista de Llengua i Dret. Els articles es poden llegir en línia (en PDF). com el nom de la publicació indica, el contingut toca sempre qüestions de legislació lingüísta,  els drets lingüístics, el llenguatge jurídic, etc.
  • Pel que fa a l’audiovisual, les novetats en la reestructuració de la CCMA arriben a partir de dilluns, 1 d’octubre, amb reducció de canals —i, per tant, d’oferta, es miri com es miri—, que afecten a la televisió pública catalana i a les emissores de ràdio, especialment iCat FM, que desapareix del dial hertzià.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius