• Abaixem la persiana hertziana i estrenem tovallola

    El 21 de juny vam abaixar la persiana de la 14a temporada d’1/4 de català a les ones de Tarragona Ràdio. S’han emès 30 programes i, aquesta vegada ha tornat a fer-se en divendres, com a les primers èpoques, quan els estudis de Tarragona Ràdio encra estaven a la Rambla Nova. Ara toca estrenar tovalloles cada setmana de l’estiu amb el nostre 1/4 de català de platja, que estendrem aquest darrer divendres de juny mateix.

    Les novetats destacables de la 14a temporada, BANNERS_AVATARS_WEB-08pel que fa als continguts,  han estat les seccions «Abracafabra» i «Tu a Oxford i jo a Tarragona Ràdio». La primera ha consistit en la difusió del Diccionari vintage que Vincenç Pagès va publicar l’agost de l’any 2012 a la contraportada del diari El Punt/Avui, per reivindicar una certa arqueologia lúdica amb paraules com andròmina, halar, jornal, lumumba o orsai, que van causar furor i van ser moda fa uns anys i que ara han caigut en el desús, o gairebé o, en alguns casos, han ressuscitat. Aquesta secció s’ha alternat, quinzenalment, amb la ja consolidada «Rostim tòpics», dedicada a llengu i cultura gastrònimca, seguint els articles de Jaume Fàbrega a la revists El Temps i al seu bloc, Bona vida.

    «Tu a Oxford i jo a Tarragona Ràdio» ha sigut una secció mensual, generalment al darrer programa de cada mes, amb què la nostra enviada especial, Marina Massaguer, lectora de català a la Universitat d’Oxford (de la mà de l’Institut Ramon Llul), ens ha explicat les aventures d’una tarragonina ensenyant català a una de les universistats més antigues i prestigioses de la Gran Bretanya.  La secció es feia en “rigorós fals directe”, cosa que vol dir que l’enregistràvem el dia abans de l’emissió, a través d’Skype. La culminació d’aquesta aventura internacional va ser la videoconferència (també amb Skype) que vam organitzar el 30 d’abril, des del COC del SLC de Tarragona, amb alumnes de nivell Bàsic 3 i els alumnes de català d’Oxford.

    En l’aspecte formal, a partir de març, 1/4 de català ha estrenat nova imatge gràfica, BANNERS_AVATARS_WEB-02amb logotips, bàners i avatars dissenyats pel tarragoní Miqui Requena: ara tenim el corporatiu, el Deluxe (els que il·lustren aquest balanç de temporada), i els quatre estacionals: hivern, primavera, estiu i tardor, que hem anat canviant al web de Tarragona Ràdio amb cada estació.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius