• Setmana de la salut verbal

  La segona tovallola d’1/4 de català de platja arriba per curar-nos en salut: a partir de dilluns, estrenem un microespai diari a Tarragona Ràdio, de dilluns a divendres. Es tracta d’1/4 de píndola de català, un concurset basat en el llibre de Pau Vidal, El catanyol es cura, en què els oients han diagnosticar el barbarisme (generalment “catanyolismes” o “catanglishmes”) i proposar-ne la medicació . En trobareu més detalls en aquest article del web del CNL de Tarragona.

  Remeis formals i transcendents

  • Les recomanacions d’aquesta tovallola per a la vostra salut lingüística passen per un massatge acadèmic, com el de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que presenta una declaració, a petició de les Corts Valencianes,  en què es reafirma sobre la unitat de la llengua catalana. Les Corts havien demanat l’informe per aconseguir suport a la bajanada de la proposició no de llei segons la qual, el valencià seria d’origen ibèric i desvinculat del català. Els ha sortit el tret per la culata. Aquí teniu la delirant proposta del PPV: Petició PPV sobre valencià-íber.
  • Una tractament pal·liatiu als mals de llengua pot ser l’acte de commemoració dels 30 anys de la Llei de normalització lingüística, organitzat pel Parlament de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat, que tindrà lloc el dia 15 de juliol, a les 18.30h, a la seu del Parlament de Catalunya.

  Remeis lúdics i d’esplai

  Per guarir els mals de llengua de manera distesa i agradable, res millor que la música i el joc.

  • En aquest sentit, qualsevol dels músics i bandes premiats als VIII Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià poden  fer el seu efecte curatiu. Trobareu tots els premiats, en les diverses categories en aquest article del Blog de música en valencià.
  • I si ho voleu encara més juganer, podeu entretenir-vos amb el joc Catvolta 2.0, sobre la nostra llengua, que proposen la Plataforma per la llengua i la Fundació Vincle.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius