• Setmana de xifres i lletres

  Arribant a l’equador de l’estiu, amb la tovallola d’aquest 1/4 de català de platja ben carregada d’arena (les platges tarragonines “són” d’arena), ja podem fer alguns balanços parcials dels que ens ha dut aquest estiu que ha començat tard

  En xifres

  En lletres

  • Enguany, Any Estellés, hem assitit a un homenatge literari i circenc a l’Espai Jove La Palmera, de la mà de Genovesa Narratives Teatrals —aquí a sota en teniu un moment retratat. 2013-07-04-511-blog
  • Ara que el Termcat ja ha normalitzat el terme App en català, ja podem recomanar-ne algunes  de les que han aparegut al web d’Apps en català com la Letrix català, una barreja d’Scrabble i Tetris per als aficionats als jocs de lletres i paraules. També cal recomanar-ne algunes de les que han aparegut recentement al web L’app de la setmana: la del Club Súper 3 i la del Carnet Jove (…és que volem captar lector joves!).

  En solfa

  • Amb un festival Kesse silenciadament desparegut enguany, i amb la quota de música en catala als Festivals d’Estiu de Tarragona ínfima (proporcionalment, no qualitativament! Llegiu l’article “Un Camp de Mart descompensat“, de Ricard Lahoz al nou web de Fet a Tarragona) i, a més, lligada a Sant Magí i a Santa Tecla, el refugi tarragoní per a la música en català aquest estiu és l’Espai Jove la Palmera: entre les propostes —generalment dobles— dels divendres i dissabtes, ja hi hem vist Catascà (05/07), Rosa Luxemburg —a la foto de més avall— (12/07, amb Salvaje Montoya), Sifora Kemfai Elfoll (estrena tarragonina) i els selvatans Sulfitos (26/07). I el plat fort vidrà el primer divendres d’agost, amb Quimi Portet, atents a la pxòxima tovallola. 2013-07-12-553-blog

  En píxels

  • En l’apartat visual, aquesta tovallola  us proposa, per mirar-lo des de la tauleta (digital) o el telèfon espavilat, el documental Són bojos, aquests catalans?!, del qual ja en vam parlar durant la 14a temporada d’1/4 de català i en una tovallola d’esquestes de l’estiu passat, i que ara ja es troba en línia clicant aquí.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius