• Setmana de la visibilitat

  Aquesta darrera toallola d’agost d’1/4 de català de platja el dediquem a la visibilitat, perquè el signe dels temps que corren sembla que obliga a  fer-ho tot multimèdia i passar per Internet.

  Visibilitat lèxica sortint de l’armari

  El Termcat publica el Vocabulari terminològic LGBT (lèsbic, gai, bisexual i transgènere) en línia. “Aquest vocabulari, elaborat per Marta Breu, recull prop de 200 termes relatius a l’àmbit LGBT, és a dir, al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres. Es tracta de terminologia bàsica vinculada amb l’orientació sexual, la identitat sexual i de gènere i la relació del col·lectiu LGBT amb la societat (activisme, drets i família, oci, etc.)”, diu la presentació del web.

  Visibilitat dels valencianoparlants

  Si a la tovallola de fa un mes parlàvem del documental «Són bojos, aquests  catalans?!», ara arrib la notícia del projecte «Què ens passa, valnecians?», el que ve a ser el segon capítol de les aventures lingüístiques de l’alemanya que no sabia castellà Alina Moser, ara però, al País Valencià. De moment, el documental està en fase d’aconseguir finançament via Verkami. Li seguirem la pista.

  Visibilitat internacional

  L’Institut Ramon Llull celebra els seu 10è aniversari amb una sèrie de vídeos en què professors de català a l’exterior parlen sobre la imatge que els seus alumnes tenen de Catalunya. L’etiqueta del tuiterés  #aboutcatalans i, com no podia ser d’altra manera, la nostra enviada especial a Oxford, Marina Massaguer, hi surt. Aquí en teniu el vídeo:

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius