• Quins són els refranys catalans més usuals?

  Des d’1/4 de català ens afegim al projecte de Víctor Pàmies i el seu equip d’experts en paremiologia per determinar quins són els refranys més usuals de la llengua catalana. Els col·laboradors de l’estudi són: Joan Fontana (paremiòleg coneixedor de la llengua i cultura romaneses i professor a la UB), José Enrique Gargallo (expert en paremiologia romànica, professor a la UB i investigador principal del projecte ParemioRom, “Paremiologia romànica: refranys meteorològics i territori”)  i Xus Ugarte (especialista en traducció paremiològica i professora a la UVic).

  En paraules del mateix Víctor Pàmies: «Volem determinar quins són els refranys més usuals de la llengua catalana, els que hauria de conèixer qualsevol parlant de la llengua, sigui de l’àmbit lingüístic que sigui, tingui l’edat que tingui i sigui nadiu o l’hagi après com a llengua d’acollida.

  Us demanem que empleneu una enquesta, que us adjunto en aquest correu, que us podeu descarregar des del blog o des d’aquesta adreça directEls refranys més usuals de la llengua catalanaa de Dropbox. És una graella d’Excel de 500 refranys, classificats per tema, dels quals ens heu de dir (a la columna A) si els coneixeu o no, si els useu i si en coneixeu cap variant (columna C). També podeu proposar refranys al final de cada bloc temàtic, en el camp “Més”.

  Empleneu també les dades personals que ens permeten tenir un perfil dialectal vostre (a l’encapçalament de l’enquesta) i retorneu-nos l’enquesta a l’adreça de correu refranysmesusuals@gmail.com.

  Dediqueu-hi el temps que cregueu necessari. Teniu de temps fins a Sant Joan (24 de juny).»

  Us podeu descarregar el “qüestionari” d’excel des del seu bloc: http://www.refranysmesusuals.cat/

 1. Víctor Pàmies i Riudor

  20 febr. 14
  13:32 #

  Gràcies, Enric.

  Però tècnicament som un equip de quatre autocoordinat, que ens hem repartit els contactes per demanar la participació del màxim possible de gent.

  A veure si amb el vostre altaveu a Un quart de català aconseguim una bona participació de parlants de l’àrea de Tarragona.

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius