• El pont Tarragona — Oxford continua funcionant en català

  Per segon curs consecutiu, un grup d’alumnes i voluntaris lingüístics del Servei Local de Català de Tarragona han mantingut una vídeo-xerrada amb alumnes de català de la Universitat d’Oxford (Gran Bretanya). La “trobada” multimèdia amb Skype s’ha realitzat el dilluns 10 de març, al migdia, promoguda des la nostra secció «Tu a Oxford i jo a Tarragona Ràdio», amb la qual, mensualment, xerrem amb Marina Massaguer, tarragonina lectora de català la universitat britànica.

  Per la part local hi han participat quatre alumnes del nivell Elemental 2: Pilar León (peruana), M. José Expósito (barcelonina), Martina Sosa (dominicana) i Diana Morejón (cubana), aquesta última amb la seva parella lingüística, Rocío Rodriguez.  Per la part d’Oxford, s’hi han connectat: Patrick Ray (anglès), Phoebe Oliver (anglesa), Louise Esher (francesa), Alberto Marchante (italo-espanyol) i Gisela Robles Aguilar (mexicana).

  Després d’una extensa ronda de presentacions, saltant a banda i banda del canal de la Mànega i per damunt de França, de pantalla a pantalla, la nostra parella lingüística ha explicat als estudiants britànics en què consisteix el voluntariat lingüístic i les seves acivitats durant les seves trobades setmanals.

  Intercanvi de cromos

  El tercer acte ha estat l’intercanvi de cromos i gustos: cada participant tarragonina ha triat una foto d’algun tema tarragoní del seu gust i l’ha explicat als britànics; aquests, ens han mostrat diverses imatges de la la seva universitat i el seu entorn, i han explicat algunes de les seves tradicions i costums universitaris.

  A la vídeo-xerrada s’ha parlat de castells i, per extensió, de les festes de Sant Magí i de Santa Tecla i el seu folklore; de les places dels Sedassos i del Fòrum, amb la façana pintada amb els Nanos a la primera i les restes del Fòrum romà a la segona, de la romanitat de Tarragona i, una cosa porta a l’altra, de la propera edició de Tàrraco Viva.

  L’excusa de les escenes de les pel·lícules de Harry Potter rodades a Oxford ha portat l’intercanvi de preguntes cap les curiositats de la vida universitària dels companys britànics, com el costum obligatori de fer els exàmens oficials amb la tradicional toga i demés vestimenta protocol·lària i com, acabats els exàmens, es bombardegen amb ous, farina i altres empastifamentes aquests uniformes de gala per celebrar que s’ha passat el tràngol.

  Sense adonar-nos-en gaire, va transcórrer una hora de conversa entre deu persones de procedències i amb llengües maternes ben diverses, separats per 1.700 quilòmetres de distància, però units per una llengua comuna, el català, que els permetia un diàleg proper i amistós.

  2014-03-10-1864 2014-03-10-1861 2014-03-10-1858 2014-03-10-1851 2014-03-10-1859 2014-03-10-1847 2014-03-10-1863

 1. Tarragona Cultura

  31 març 14
  12:37 #

  Benvolguts!

  Des de Tarragona Cultura, avui hem enviat el tercer número del butlletí digital de recomanacions culturals, el ‘Fan de TGN’ (http://fandetgn.tarragona.cat). Us ho comentem perquè ens va agradar molt aquesta entrada del vostre blog i l’hem recomanat com a lectura destacada.

  Salutacions cordials i enhorabona pel blog!
  Tarragona Cultura (Ajuntament de Tarragona)

Un quart de català

Des de l'any 2000, el magazín sobre l'actualitat de la llengua a Tarragona Ràdio


Les seccions d’aquest bloc


Enllaços


Arxius