Un grup de 15 persones, la majoria mares nouvingudes de l’AMPA de l’escola Agnès Armengol, va trobar-se divendres a la tarda per explicar-se contes i parlar i reflexionar sobre la llengua. L’activitat es va fer dins el marc del Pla Educatiu d’Entorn i va comptar amb la col·laboració del CNL de Sabadell.
Les mares -de Romania, el Senegal, el Marroc i Amèrica del Sud- van coincidir a dir que el principal motiu que tenen per aprendre català és comunicar-se amb els seus fills, ja que molts cops parlen català i no els entenen. També veuen important aprendre la llengua de la societat d’acollida per poder anar al metge i a fer la compra, però en aquest llocs normalment ja poden fer-se entendre si saben castellà. De fet, també es van queixar que és difícil parlar català al barri on viuen i que no tenen la possibilitat de practicar-lo. A més a més, van destacar que la televisió en català que veuen els seus fills els ajuda a millorar la comprensió oral.
Després de la tertúlia, on també va participar amb les seves reflexions i experiències en Mamadou Seck, un dels col·laboradors del llibre 20 contes comptats, es van llegir 2 contes del llibre, el de Senegal i el de Brasil, i una mare també va explicar una història amaziga de la seva infantesa.
L’escola Agnès Armengol té un percentatge molt elevat d’alumnat nouvingut i està situada al barri de Can Roqueta, al districte VII de Sabadell. La seva situació, bastant apartada del nucli del districte, fa que a les famílies els costi participar en les activitats de l’escola. Gràcies a actes com el de divendres, s’aconsegueix apropar les mares a l’escola i, de retruc, al català.
No hi ha comentaris