Sobre aquest bloc.

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

 • ATENCIÓ! MISSATGE IMPORTANT

  Hola a tothom,

  A partir d’avui es cancel·len totes les activitats presencials del CPNL durant un termini de 15 dies. 

  Es podrà seguir tota la informació actualitzada des del web del CPNL (cpnl.cat), els dels centres de normalització lingüística i les xarxes socials. 

  Jo també us aniré informant de les novetats.

  Article complet

 • Lectura de poemes

  Esteu pensant de participar en la lectura dels poemes de què parlàvem ahir? En aquest enllaç trobareu el poema i les traduccions. Si algú de vosaltres hi està interessat, només cal que m’ho digui.

  Recordeu que serà el diumenge 19 d’abril a les 12 h. 

   

  Article complet

 • Classe 4: 11 de març

  Vam repassar alguns continguts de l’examen, vam fer la tasca final i vam fer la prova escrita de la unitat 3. 

  Ànims, que això ja gairebé ho teniu! 

  Bon cap de setmana!

   

  Article complet

 • Classe 3: 9 de març

  Vam comentar els deures sobre les maneres d’expressar la probabilitat i vam repassar els verbs hi ha, n’hi ha, és/són. Vam descriure objectes i ens vam preguntar on els podíem comprar (pàgina 113 del llibre). També vam corregir els exercicis que teníem pendents sobre el cap, gens, res i ningú.

  Vam fer una pràctica d’examen tipus test per repassar la unitat. Podeu trobar les solucions aquí. 

  Recordeu que dimecres farem la tasca final de la unitat i la prova escrita. A la prova hi ha una pregunta tipus test (amb tot el que hem anat veient en aquesta unitat; una altra amb el cap, gens, res i ningú, i una tercera amb dos objectes per descriure).

  Alguns comentaris de classe d’ahir.

  Article complet

 • Classe 2: 4 de març

  Vam corregir l’exercici de pronoms que teníem pendent. Us n’adjunto les solucions per si us calen. També us adjunto les solucions del masculí/femení, singular/plural dels adjectius que surten en aquesta unitat. 

  Vam fer descripcions d’objectes i vam escoltar l’àudio de la pàgina 111 sobre aquest tema. Vam veure alguns interrogatius que utilitzem a l’hora de fer preguntes i vam començar a veure de quines maneres podem indicar probabilitat.

  Deures: exercici que quedava pendent de la còpia dels verbs hi ha, n’hi ha, és i acabar la còpia del verb deure.

  Recordeu que dimecres que ve farem la tasca final d’aquesta unitat i la prova escrita. Per a la prova escrita hauríeu de repassar: hi ha / n’hi ha / és, perífrasi del verb deure (i altres maneres d’indicar la probabilitat), els interrogatius quin / quina / quins / quines / què, la descripció d’objectes (i, per tant, el gènere i el nombre dels adjectius i el vocabulari de la unitat), els elements de negació cap / ningú / res / gens

  Ànims, que ja seran les últimes proves!

  Article complet

 • Celebració del Dia Mundial de la Poesia i de Sant Jordi

  Parles alemany, amazic, àrab, búlgar, esperanto, filipí, francès, gallec, grec, guaraní, italià, llatí, neerlandès, occità, portuguès, romanès, rus, urdú o xinès? 

  Necessitem lectors per llegir un poema en diverses llengües en la celebració de Sant Jordi que farem, juntament amb l’Associació de Veïns, davant el Mas Vilanova, el diumenge 19 d’abril a les 12 h. Hi haurà lectures, música i vermut.

  Digues-nos-ho abans del 19 de març. Gràcies!

  Article complet

 • Classe 1: 2 de març

  Vam comentar els verbs i els pronoms de l’examen. Vam repassar el present i l’imperfet de subjuntiu amb les preguntes que trobareu en aquest document. Vam comentar les tasques finals d’expressió oral de la setmana passada (podeu repassar alguns errors aquí).

  Vam repassar l’ús del verb SER i del verb HAVER-HI per indicar lloc (pàgina 112 del llibre) i algunes expressions de lloc. Vam revisar el document dels adjectius que havíeu de fer a casa. Aquí trobareu les solucions dels dos exercicis, però també podeu consultar aquests adjectius a la pàgina 108 del vostre llibre.

  Deures: acabar la còpia dels pronoms que vaig donar.

  Article complet

 • ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES. FEM UN BEURE_març

  Veniu a fer un beure mentre practiquem la llengua! No cal que us inscrigueu. Només cal que feu cap a l’Orfeó directament.

  Podeu venir a les sessions que vulgueu:

  Article complet

 • Classe 8: 26 de febrer

  Vam repassar oficis i verbs en subjuntiu per a l’examen. Vam fer les tasques finals i la prova escrita. 

  Vam introduir l’última unitat i vam parlar dels regals. A més, vam repassar el verb hi ha, n’hi ha, és amb aquest exercici

  Deures: gènere i nombre dels adjectius (masculí-femení, singular-plural).

  Ja teniu la informació de les inscripcions i dels cursos del tercer trimestre a https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlreus/cursos-de-catala/cursos-reus/        

  Bon cap de setmana!

  Article complet

 • Classe 7: 24 de febrer

  Vam corregir els pronoms que hi havia per deures. Vam fer un àudio sobre les situacions de dos treballadors (pàg. 97), vam parlar sobre oficis que es perden (pàg. 98 i 99) i vam fer un altre àudio sobre entrevistes de feina (pàg. 102 i 103). Vam començar a preparar les tasques orals de final d’unitat.

  Recordeu que dimecres farem la prova escrita (la deixarem per al final de la classe). Heu de repassar: el present de subjuntiu, els pronoms que hem vist, vocabulari de la unitat (sobretot, els oficis) i els mots bo/dolent, bon/mal, /malament, ben/mal. Si voleu revisar pronoms, en trobareu en aquesta aplicació: Posa’ls (si us la descarregueu, us pot ajudar el punt 2. Pronoms de CD i CI). Trobareu informació de l’aplicació en aquest enllaç: http://www.gencat.cat/llengua/appdelasetmana/2013_05_09_posals.html 

  Deures: verbs en subjuntiu (només la primera pàgina).

  Fins dimecres!

  Article complet