RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

  • El bloc Ets i uts…

    Ets i uts és una expressió que ve de la locució amb tots els ets i uts’, que vol dir ‘amb tots els detalls, sense faltar-hi res. Cal buscar l’origen d’aquesta expressió en  les conjuncions llatines et i ut, que sovint sortien en els documents formals medievals encapçalant paràgrafs (amb una lletra capital especialment acurada). Es considerava que era un escrit complet si tenia tots els ‘ets’ i els ‘uts’ perfectament col·locats i detallats.

    Amb aquest nom, doncs, tenim el bloc Ets i uts, que inclou detalls i informacions diverses sobre lèxic, construccions errònies, topònims, etc.

    Us agradaria saber més coses d’aquestes i també d’errors freqüents que fem? Doneu un cop d’ull a aquest bloc! Feu clic a la imatge:

     

Cap comentari

  1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició