RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • On podem consultar els verbs?

  La xarxa ofereix més d’una possibilitat per consultar la conjugació dels verbs catalans. Us aconsellem, però, que visiteu aquests dos portals:

   

  El portal Optimot té incorporats els models de conjugació de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (versió provisional) amb les formes generals i les principals variants dialectals, i amb el desenvolupament complet dels temps simples i els compostos.

  Si volem saber com s’escriu una determinada forma verbal, hem d’escriure l’infinitiu del verb al quadre de text i seleccionar la modalitat de cerca Verbs conjugats. Per veure el detall del resultat, hem de clicar sobre el títol del resultat (destacat en verd). A continuació se’ns obrirà un document en PDF: si el verb que hem consultat (caminar, saltar, etc.) és un verb que es conjuga com un verb model (cantar), veurem la taula del verb model (cantar).

   

   

  Aquest portal permet:

  – veure la conjugació de més de 9.000 verbs catalans amb variants lingüístiques, accepcions i usos preposicionals.

  – fer les entrades en qualsevol forma verbal, que queden assenyalades en vermell a la taula conjugada.

  – veure sinònims, antònims i altres expressions afins al verb conjugat.

  – assajar les flexions posant l’infinitiu que vulguem a la casella «Practiqueu».

   


  Practiqueu i assageu! A veure si els portals us van bé!

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició