RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • El porró

  El porró ja és un estri ben estrany, difícil de descriure per a aquell que no n’ha vist  mai cap. Podríem dir que és un objecte per fer bonic o bé per servitud, encara que últimament no està gaire en ús.

  És un objecte de vidre o cristall en què hi ha una base i dos tòts: un és més gruixut per posar-hi el vi o  el líquid, i l’altre més prim, en forma d’embut al revés, per poder beure. Hi ha porrons ben decorats i d’altres de llisos, però tots serveixen per al mateix, per beure.

  El porró era un dels  utensilis més utilitzats a la nostra pagesia. Es feia servir per portar la beguda als treballadors al camp i també per als àpats a les cases. Últimament es fa servir més per a festes populars que no pas per a l’ús quotidià de les nostres famílies, ja que el que no hi està acostumat té el perill que es taqui en fer-lo servir

  Finalment direm que és un objecte molt peculiar, però a la vegada molt típic de la nostra terra, i també molt apreciat.

   

  Amadeu

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició