RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • El porró

  El porró ja és un estri ben estrany, difícil de descriure per a aquell que no n’ha vist  mai cap. Podríem dir que és un objecte per fer bonic o bé per servitud, encara que últimament no està gaire en ús.

  És un objecte de vidre o cristall en què hi ha una base i dos tòts: un és més gruixut per posar-hi el vi o  el líquid, i l’altre més prim, en forma d’embut al revés, per poder beure. Hi ha porrons ben decorats i d’altres de llisos, però tots serveixen per al mateix, per beure.

  El porró era un dels  utensilis més utilitzats a la nostra pagesia. Es feia servir per portar la beguda als treballadors al camp i també per als àpats a les cases. Últimament es fa servir més per a festes populars que no pas per a l’ús quotidià de les nostres famílies, ja que el que no hi està acostumat té el perill que es taqui en fer-lo servir

  Finalment direm que és un objecte molt peculiar, però a la vegada molt típic de la nostra terra, i també molt apreciat.

   

  Amadeu

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició