RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Invasió subtil

  A l’hostal Punta Marina, de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

   A l’hora de sopar, va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia els ulls oblics ni la pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  El menjador estava ple, la gent menjava, i parlava aferrissadament, però estaven alerta del que passava al seu entorn. Jo no sabia on dirigir la mirada, perquè el tenia al meu davant.

  Pel meu cap només passava la idea de preguntar-li d’on era, perquè el veia diferent dels altres orientals. El sopar se’m feia llarguíssim, perquè no gosava preguntar-li res, fins al punt que menjava tan de pressa que no assaboria el menjar.

  A l’últim plat no vaig aguantar més i li vaig dir: “D’on és vostè?” , i em respongué d’una manera poc clara,  ja que quasi no entenia el meu idioma, “sóc japonès”.

  Un cop trencat el gel, la conversa va anar a més, fins al punt que el que havia set un sopar llarguíssim, al final es va fer més curt del que em podia imaginar.

   

  Amadeu

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició