RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Invasió subtil

  A l’hostal Punta Marina, de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

   A l’hora de sopar, va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia els ulls oblics ni la pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  Va ser després d’unes tres hores parlant a la taula quan em vaig adonar que aquest japonès no s’havia assegut amb mi per casualitat. Ell sabia que el meu pare havia mort feia un parell de setmanes i lluny de fer amistat el que volia era fer negocis.

  Va aprofitar el meu estat anímic per intentar comprar l’Hostal on jo havia crescut amb la intenció de derruir-lo i construir un gran hotel.

  L’Hostal era un negoci familiar que l’havia heretat el meu pare després de moltes generacions i mai hagués volgut que es vengués.

  Després d’insistir durant moltes hores i fins i tot d’oferir-me una gran quantitat de diners vaig poder desfer-me d’aquest japonès. No podia imaginar-me l’Hostal ple de gats amb la seva mà en moviment.

   

  Àlex

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició