RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Invasió subtil

  A l’hostal Punta Marina, de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

  A l’hora de sopar, va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia els ulls oblics ni la pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  M’havien dit que era japonès i realment parlava i es comportava com un japonès: contínuament feia aquella mena de reverències amb el cap com si demanés perdó per tot. La veritat és que em vaig sentir una mica incomodat, envaït per aquella inesperada intromissió. Tot d’una va començar a parlar de forma natural, en japonès és clar, mirant-me als ulls, com si jo l’entengués. En veure la meva cara desconcertada em va demanar perdó i va continuar parlant en anglès. Per sort, el meu nivell de l’idioma em permetia més o menys seguir-lo.

  Buscava desesperadament algun mestre pescador ! Volia ser pescador !

  Després de fer-li entendre que l’ajudaria, que sí que en coneixia algun, amb més calma em va explicar la seva vida. Fins llavors vivia al Japó, on també hi havia els seus pares (mare japonesa i pare tossenc). Realment la genètica catalana va guanyar amb escreix, en el seu físic com a mínim. Ell era un joveníssim advocat de molt prestigi (segons em van dir després) que no era feliç. No va oblidar mai els relats del seu pare quan li parlava del seu avi pescador a Tossa, i tot plegat va fer un cop de cap i va decidir que ell també ho volia ser.

  Ho va deixar tot, la família, la feina… i va agafar un avió.

  I vet aquí un jove advocat aspirant a pescador i un nou idioma per aprendre, però feliç com un all.

   

  Fina

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició