RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Invasió subtil

  A l’hostal Punta Marina, de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

   A l’hora de sopar, va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia els ulls oblics ni la pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  Va ser un sopar molt interessant. El japonès em va explicar el seu motiu de l’estada a Tossa. Era un gran aficionat al cinema i volia conèixer el petit poble de la costa catalana on havia passat uns dies, filmant una pel·lícula, la gran artista de Hollywood Ava Gardner amb el torero Mario Cabré.

  Pel que fa al seu aspecte, no gaire oriental, també en vaig descobrir la raó. La seva mare era una alemanya que va viatjar al Japó, fascinada per la seva cultura la seva gent, i tant li va agradar que es va acabar casant amb un mestre d’arts marcials de Kyoto. D’aquí, doncs, l’aspecte desconcertant del japonès de Tossa.

  Mar

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició