RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Calders: Invasió subtil

  A l’hostal Punta Marina, de Tossa, vaig conèixer un japonès desconcertant, que no s’assemblava en cap aspecte a la idea que jo tenia formada d’aquesta mena d’orientals.

   A l’hora de sopar, va asseure’s a la meva taula, després de demanar-me permís sense gaire cerimònia. Em va cridar l’atenció el fet que no tenia els ulls oblics ni la pell groguenca. Al contrari: en qüestió de color tirava a galtes rosades i a cabell rossenc.

  Devia rondar els trenta, parlava català amb un accent estrany i em tractava de tu. Vaig pensar que era un japonès ben estrany i m’encuriosia cada vegada més saber què volia. Jo era, casualment, a Tossa per motius de feina i m’allotjava en aquell hostal regentat per uns amics de la família de tota la vida, com sempre. S’hi estava com a casa.

  El japonès, lluny de donar-me cap explicació del que feia assegut a la meva taula, va començar a fer-me preguntes d’una manera tan hàbil que gairebé sense adonar-me’n li vaig explicar la meva vida: que era fill d’una dona que m’havia tingut de molt jove i d’un home de mar que va marxar quan jo tenia un any, i del qual mai més n0 havia sabut res.

  Just al moment en què jo anava a protestar, i dir-li que no sabia qui era, què volia i per què feia tantes preguntes, em va dir que m’havia trobat amb l’ajut de l’hostaler de Tossa i que ara seria ell qui m’explicaria una història, la del seu pare, la del nostre pare!

  M. Mercè

   

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició