RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Pàmies: Sang de la nostra sang

  Després de molts anys de no fumar, el pare encén una cigarreta. Ho va deixar quan va néixer la seva filla i, d’ençà d’aleshores, ha estat massa ocupat per trobar-ho a faltar. El fum li crema els pulmons amb una boira aspra que, en comptes de combatre, reactiva amb pipades compulsives. Fa una estona, la filla li ha explicat les raons per tant de temps de silenci, mal humor, problemes, insomni i discussions: no suporta ser l’única noia de l’institut amb pares no separats i els ha demanat, sisplau, que se separin. «Vull ser normal», els ha dit poc abans de sortir de l’habitació amb llàgrimes als ulls. 

  En aquest moment, el pare ha mirat la mare i, rebent el feedback d’ella, l’home ha pensat: “tota la vida he fet tot el que era políticament correcte i ara seré l’extravagant de la societat…” La mare, a l’instant, li ha demanat al pare si pot anar, un moment, a la cuina perquè l’ajudi a fer una cosa. Com és lògic no necessita res, però la dona vol estar segura que la vida que porten és correcta i si l’estan aprofitant.

  Després d’una bona estona, indecisos més no poder, han sortit tots dos de la cuina. Mentrestant, la noia adolescent, a qui  ja havia passat el complex de ser diferent de les altres amigues, ha demanat al pare cinquanta euros per anar a jugar bitlles. Ell els hi ha donat sense problema, ja que encara estava deliberant què havien fet bé i malament a diferència dels altres pares.

  A tot això, mentre la noia s’estava divertint, ja veus com el pare i la mare es comencen a increpar mútuament fins a arribar que la dona li explica que té un amant…

  Al cap d’unes hores l’adolescent torna contenta cap a casa, quan veu a davant del seu portal ambulàncies, policies i una furgoneta d’un color grisós de la qual no veu el logotip i no sap de què és. La noia, desgraciadament, cent metres més endavant, sabrà que a casa seva sí que hi havia alguna cosa que fallava.

   

  Jordi

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició