RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Anecdotari: En Queco

  Tenia els cabells castanys, el somriure i els ullets dibuixats a la cara. No era bonic, però a mi em semblava preciós. Duia una samarreta de ratlles i uns pantalons amb peto. Jo l’estimava tant que anava amb ell arreu, dormíem junts i tot! Tenia altres joguines, però cap era tan important per a mi com en Queco. Així es deia el meu nino, i l’únic company de jocs que vaig tenir fins que van arribar les meves germanes.

  De bon matí, en Queco i jo sortíem junts del bressol i corríem plegats per tota la casa, anàvem a passeig, jugàvem tot el dia. Arribava la nit i la mare ens bressava a tots dos perquè descanséssim després de compartir tot un dia d’aventures i descobertes. La vida és un joc, quan tens dos anys o les entranyes de roba.

  Passaven els mesos i, mentre jo creixia, en Queco començava a acusar els estralls del temps i de tanta activitat. La mare l’anava apedaçant com podia, avui l’adobava, demà li cosia un botó. Fins que va arribar un dia que va haver de dur-lo a l’hospital. Així m’ho va fer saber, quan li vaig demanar on era el meu nino. Tenia una malaltia greu i l’havia de veure un doctor. Aquella notícia em va impressionar molt. Amoïnada, preguntava pel Queco cada dia, i demanava quan tornaria a veure’l. I la resposta sempre era la mateixa: encara no estava curat, els metges el cuidaven i un dia tornaria.

  Però mai no ho va fer i jo em vaig cansar de demanar per ell. Del meu Queco em queden els records i les fotografies, i l’agraïment de la nena que encara sóc.

   

  Maria Cristina

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició