RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Anecdotari: Una visita a l’hospital

  No crec que sigui una anècdota per a la secció “Experiències” de cap publicació per més local que sigui. Segons diu el diccionari, una anècdota és un fet particular, més o menys curiós, d’història o de la vida real. El fet que explicaré és ben particular.

  Era un dia d’hivern. No era gaire tard, però el dia començava a declinar o, el que és el mateix, es feia fosc. Amb el cotxe em dirigia a un hospital comarcal. A partir de les vuit del vespre no s’ admeten més visites i, per tant, no em podia torbar. No trobava aparcament. Hi havia un senyal de prohibit girar. Vaig mirar a un cantó i a un altre un parell de vegades i com que no venia ningú vaig fer un canvi de sentit i vaig poder aparcar el vehicle.

  Em dirigia a l’ascensor de l’hospital amb pas decidit, sentia uns passos lleugers que em seguien, però no en vaig fer cas. Vaig entrar a l’ascensor, vaig prémer el botó corresponent i cap amunt. En aquest curt trajecte em va passar el següent. Se’m dirigeix una senyora que em digué: “ja t’he vist com  has aparcat, no podies fer el que has fet, està prohibit! He apuntat la matrícula i et denunciaré!” Tothom ens mirava i la senyora anà repetint el mateix discurs. Al final, quan ja estava a punt d’arribar a la planta li vaig dir: “ ja sé que està prohibit. He vist que no venia cap més vehicle i per això ho he fet !” L’ascensor parà, vaig sortir com un llamp i em vaig dirigir a l’habitació del malalt corresponent. El cor encara m’anava de pressa, no entenia com aquella senyora es podia haver enfadat tant si no havia passat res i ella anava a peu.

   

  Maria C.

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició