RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Gimferrer: A la cuina

   Aquest matí, a la cuina hi havia una bèstia: un ós formiguer, diríem. Al principi, creia que ho somiava. M’havia quedat carregosament adormit llegint Kafka, i contorbaven el meu son dragons austrohongaresos. Però eren ben reals les mans que em sacsejaven i la fatiga perpendicular del passadís.

   La bèstia s’arraulia al fons, prop del safareig.

  Estava molt espantat, tremolava sense parar i em mirava de reüll. Em vaig apropar per veure’l millor i en acostar-me es va espantar i va sortir corrents; va intentar fugir, però va acabar atrapat al menjador del pis.

  Jo me’l volia quedar com a mascota, però era impossible atrapar-lo. Llavors em vaig recordar d’una filera de formigues que passava, feia un parell de dies, pel costat de la porta de casa. Vaig tancar la porta del menjador i vaig anar a cercar unes formigues. Vaig tornar a la cuina i vaig preparar un pastis de formigues. Quan vaig tornar al menjador l’ós formiguer encara continuava igual. Vaig ensenyar-li el pastís i no va poder suportar la bona olor, el vaig enganyar, vaig guanyar-me’l. Des d’aquell moment em va agafar confiança i es va quedar amb mi.

  Era la meva nova mascota.

  Àlex

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició