RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Reescrivint Gimferrer: A la cuina

  Aquest matí, a la cuina hi havia una bèstia: un ós formiguer, diríem. Al principi, creia que ho somiava. M’havia quedat carregosament adormit llegint Kafka, i contorbaven el meu son dragons austrohongaresos. Però eren ben reals les mans que em sacsejaven i la fatiga perpendicular del passadís.

   La bèstia s’arraulia al fons, prop del safareig.

  Jo era al sofà i m’he aixecat de cop i volta. He pensat “què en faig d’això?” Després d’uns segons meditant, he sortit de casa per buscar un bastó, si més no per poder-me defensar en cas d’un atac imprevist de la bèstia.

  Quan he tornat a entrar he rebuscat per tota la casa i no hi havia rastre del convidat formiguer, per la qual cosa m’he tornat a estirar al sofà per poder acabar la tasca que tenia a mitges.

  Aleshores, he tornat a mirar al fons del passadís i he vist un porc senglar tocant una guitarra. Vaja, allò semblava El llibre de la selva. Ja no sabia què fer, si quedar-me dormint o sortir com un boig de dins de casa.

  Sort que en aquell moment m’ha sonat la musiqueta del despertador i he entès que tot allò era un somni, una part del qual s’assemblava a la realitat i de l’altra hi havia convidats imaginaris.

   

  Jordi

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició