RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Les dietes i els models d’estètica femenina

  Els diaris , les revistes, la televisió i en general tots els mitjans de comunicació ens envaeixen amb publicitat de dietes miraculoses per perdre pes ràpid i sense passar gana. Amb models ajustades als cànons de bellesa actuals. L’aspecte físic és presentat con una cosa vital per triomfar. Cuidar el cos, estar prim, fer esport, passar pel quiròfan si cal, etc. No es pot ser feliç fent panxa i tenint el nas llarg.

  Les models femenines omplen pàgines i més pàgines de revistes, però ja no queden gaire lluny els models masculins. I encara són poques les veus especialitzades que avisen dels perills d’aquesta publicitat: no hi ha dietes miraculoses per perdre pes en pocs dies i sense esforç.

  És fa difícil anar contra corrent. És gairebé impossible lluitar contra aquest màrqueting tan ben estudiat per atrapar el màxim de persones que innocentment consumiran els productes anunciats.

  Qui no ha vist fotos de models anorèxiques amb la mirada trista desfilant per a grans marques de moda? Els infants i joves reben cada dia aquest bombardeig de publicitat enganyosa amb les conseqüències que això comporta per a la seva salut física i mental si volen seguir-la.

  Estem en l’època del culte al cos. Actors i actrius de cinema, models, famosos sense professió coneguda que col•laboren únicament per diners en aquest mercat. Fins quan ens deixarem ensarronar? La resposta la tenim nosaltres.

   

  Maria C.

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició