RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Malalts d’estètica

  Em pregunto què ha passat amb la nostra generació. No ens acceptem tal com som. L’aspecte físic està trepitjant els valors psicològics. Massa bombardejos televisius, sobretot de dietes miraculoses i cànons de bellesa.

  Els experts ens diuen que cal fer una dieta equilibrada i sana. Però és més abundant la informació sobre dietes per perdre pes. Crec que si n’hi ha tantes és perquè no n’hi ha cap que realment funcioni.

  La publicitat que ens arriba per totes bandes ens diu com han de ser les noies: altes, primetes i amb grans cabelleres. Algunes dones (també alguns homes) s’obsessionen tant amb el físic que acaben desenvolupant un trastorn psicològic greu anomenat anorèxia. No mengen i es van aprimant fins a acabar amb la pell i els ossos. És un trastorn de difícil solució que moltes vegades acaba amb la mort. La publicitat és molt enganyosa i pot distorsionar la realitat. Cal que ens cuidem, però hi ha límits que no s’haurien de traspassar. Cal més autoestima i estar bé amb nosaltres mateixos o difícilment ho estarem amb els que ens envolten.

  On són els intel•lectuals perquè contrarestin aquest efecte ? Bombardegeu-nos amb llibres, pintura, música, teatre, cine, cultura en  general. Perquè tant o més important que l’aspecte físic és el nostre intel•lecte. Cuidem-lo o acabarem tots malalts, malats d’estètica.

  Fina

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició