RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Les teràpies energètiques

  La crisi global i profunda que vivim afecta tota mena de valors i d’estructures (econòmiques, polítiques, socials…) i l’àmbit de la medicina no és aliè a aquest replantejament general.

  Avui dia es busca una curació holística, és a dir, que entengui l’ésser humà com un tot que comprèn cos, ment, emocions i esperit. La visió mecanicista de l’home ha donat pas a una visió més integradora de l’individu.

  En aquest sentit, les teràpies energètiques semblen donar una resposta més satisfactòria a aquesta demanda que no pas la praxi al•lòpata. No s’han de tractar només els símptomes: convé aprofundir en l’arrel del problema, moltes vegades subtil i, fins i tot, encoberta per la malaltia. El procés sovint involucra la totalitat de l’individu que, a la recerca de restablir o millorar la seva salut, emprèn un camí de descoberta personal.

  Des de pràctiques mil•lenàries com la medicina tradicional xinesa o el reiki fins a sistemes més moderns com les flors de Bach i altres essències florals (hereves de les herbes remeieres de tota la vida!), el ventall de possibilitats per guarir les nostres malalties i trastorns no deixa de créixer.

  A disciplines conegudes des de sempre se sumen eines noves, resultat de l’avantguarda tecnològica, com el Quantum SCIO, per exemple, un sistema informatitzat de diagnosi i teràpia per bioressonància, desenvolupat originalment a la NASA.

  Les investigacions científiques i la moderna física quàntica descriuen els mons que habitem i desconeixem perquè pertanyen a l’àmbit subtil on es desenvolupen els processos que tenen lloc durant una sessió energètica. Aquest fet allunya aquestes pràctiques de l’obscurantisme i la falta de rigorositat de què han estat acusades. No estem parlant, doncs, de disciplines esotèriques (incomprensibles, producte de la superstició o de la ignorància), sinó exotèriques, és a dir, tècniques i teràpies cada cop més comunes i accessibles per al públic, amb un fonament científic i una eficàcia demostrada empíricament.

   

  Maria Cristina

   

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició