RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Les teràpies energètiques

  La crisi global i profunda que vivim afecta tota mena de valors i d’estructures (econòmiques, polítiques, socials…) i l’àmbit de la medicina no és aliè a aquest replantejament general.

  Avui dia es busca una curació holística, és a dir, que entengui l’ésser humà com un tot que comprèn cos, ment, emocions i esperit. La visió mecanicista de l’home ha donat pas a una visió més integradora de l’individu.

  En aquest sentit, les teràpies energètiques semblen donar una resposta més satisfactòria a aquesta demanda que no pas la praxi al•lòpata. No s’han de tractar només els símptomes: convé aprofundir en l’arrel del problema, moltes vegades subtil i, fins i tot, encoberta per la malaltia. El procés sovint involucra la totalitat de l’individu que, a la recerca de restablir o millorar la seva salut, emprèn un camí de descoberta personal.

  Des de pràctiques mil•lenàries com la medicina tradicional xinesa o el reiki fins a sistemes més moderns com les flors de Bach i altres essències florals (hereves de les herbes remeieres de tota la vida!), el ventall de possibilitats per guarir les nostres malalties i trastorns no deixa de créixer.

  A disciplines conegudes des de sempre se sumen eines noves, resultat de l’avantguarda tecnològica, com el Quantum SCIO, per exemple, un sistema informatitzat de diagnosi i teràpia per bioressonància, desenvolupat originalment a la NASA.

  Les investigacions científiques i la moderna física quàntica descriuen els mons que habitem i desconeixem perquè pertanyen a l’àmbit subtil on es desenvolupen els processos que tenen lloc durant una sessió energètica. Aquest fet allunya aquestes pràctiques de l’obscurantisme i la falta de rigorositat de què han estat acusades. No estem parlant, doncs, de disciplines esotèriques (incomprensibles, producte de la superstició o de la ignorància), sinó exotèriques, és a dir, tècniques i teràpies cada cop més comunes i accessibles per al públic, amb un fonament científic i una eficàcia demostrada empíricament.

   

  Maria Cristina

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició