RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Medicina convencional i medicina alternativa

  Recentment ha irromput en la societat el que s’anomena medicina alternativa, i cada vegada va guanyant terreny a la medicina convencional. S’ha posat de moda com si s’hagués descobert ara. Seria més correcte invertir els adjectius, ja que l’alternativa, en realitat, és molt més antiga (herbes remeieres, cataplasmes…) Disposem de molta informació respecte d’això, però realment quina és la millor solució als nostres problemes de salut?

  D’una banda, la medicina convencional, la que tots coneixem, la practiquen els metges, infermers, farmacèutics… que tracten els nostres símptomes i malalties mitjançant analítiques, medicaments, radiació o cirurgia. Es va imposar ràpidament a la mal anomenada “alternativa” perquè ataca directament els símptomes, produeix un alleujament immediat i la sensació que el problema ha desaparegut. Però no sempre és així, el problema persisteix i els símptomes tornen. Els medicaments tenen efectes secundaris a vegades irreparables. El gran avantatge és la seva gratuïtat.

  D’altra banda, la medicina alternativa és aquella que entra en una dimensió semidesconeguda, una mica tabú. Són tècniques difícils d’entendre per a la majoria però funcionen. És el cas de la kinesiologia, cromoteràpia, ozonoteràpia, osteopatia…

  Finalment hi ha una franja entremig, on tenim unes tècniques ja bastant conegudes i acceptades (tot i considerar-se alternatives) com l’homeopatia, l’acupuntura, la reflexologia, medicina natural…La varietat és enorme, n’hi ha per triar i remenar.

  El gran avantatge d’aquesta medicina alternativa és que no provoca mai efectes secundaris i la curació, tot i ser més lenta, és més efectiva perquè combat el problema des de l’arrel.

  La situació ideal seria aquella en què convisquessin els dos tipus de medicina en els centres de salut, de manera que ens remetessin al metge més adequat en funció de la malaltia i que el diagnòstic es fes per les dues parts. D’aquesta manera els errors mèdics serien menors i els tractaments més eficaços.

  De moment, la meva solució és el metge naturista. És metge col•legiat, per tant té els coneixements de la medicina convencional, però aplica quasi sempre mètodes innocus de la medicina alternativa, i funciona.

  Fina

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició