RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Decisions difícils

  Amb la crisi i les consegüents retallades no hi ha dia que no es parli del perill de perdre el sistema de salut pública de què gaudíem fins no fa pas gaire temps. En tenim experiència: l’euro per recepta, les intervencions sense hospitalització, etc.

  Quan patim una malaltia crònica o una malaltia greu i estem cansats de píndoles, cures i teràpies doloroses, provem a la desesperada els remeis que ofereix la medicina alternativa. Però no sempre és així. Cada vegada més persones acudeixen a la medicina complementària.

  Són molts el centres i professionals preparats per impartir-la, tot i que ja sabem que sempre hi ha algú que es vol passar de llest i que sense títol es posa a receptar remeis o aplicar teràpies que a vegades han portat més d’un disgust i s’ha arribat a denunciar els fets davant l’autoritat competent.

  La qüestió que se’ns planteja és: medicina convencional o medicina alternativa? És difícil per a l’usuari donar-hi resposta. Tot depèn de la malaltia i experiència que s’hagi tingut. Coneixem professionals, pocs encara,que al matí treballen a la Sanitat Pública i a la tarda es dediquen a la medicina alternativa. Hauríem de demanar a aquests professionals que ens donin la seva opinió. La seva experiència podria ser útil al sistema.

  Quan el dolor és intens, de moment, la medicina convencional és la més ràpida a l’hora dels efectes. No esperem que un intens mal de queixal, un fort mal d’orella o un atac de migranya ens passi amb herbes remeieres. La medicina alternativa treballa a més llarg termini, però treballa bé.

   

  Maria C.

   

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició