RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Esport sí, agressivitat no

  Actualment hi ha una preocupació creixent per fer competicions esportives. Està demostrat que les persones que practiquen esport ho fan cada cop més per competir i per ser millor que els altres, encara que comporti agressivitat. Penso que s’ha de fer esport per estar en forma, i si es vol competir que sigui d’una manera esportiva i exemplar

  D’una banda, cal dir que cada vegada hi ha més esport competitiu, cosa que és bo si es compleixen les normes, però cal evitar la falta de cortesia, fer mal ús de les instal•lacions, fomentar situacions tècniques o bel•ligerants, fomentar la violència etc.

  D’altra banda, s’han de respectar les normes reguladores de l’esport com comportar-se de manera exemplar, abstenir-se de recompensar o passar per alt tot comportament deslleial, imposar sancions als que no compleixen el reglament vigent i vetllar perquè el nivell de formació i qualificació s’ajustin a la disciplina i a la categoria esportiva.

  En definitiva, l’esport és fonamental per estar en bona forma física i garantir una millor salut mental. Però l’esport amb competicions comporta a vegades agressivitat, pel fet de voler guanyar a qualsevol preu, encara que es fomenti la violència i que es talli d’arrel les faltes disciplinàries. En conclusió direm que competicions esportives sí, però agressivitat no.

  Amadeu

   

   

1 comentari

 1. APM?

  06 març 14
  16:52 #

  Ho fas molt bé, eh!

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició